<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Esittelyssä Myynninmaailman uusi myyntipäällikkö Antti Raappana

anttiraappana-1200x628[778]Myynninmaailman myyntitiimi kasvoi rautaisen ammattilaisen verran, kun Antti Raappana aloitti myyntipäällikön tehtävissä. Kuka Antti on, mitä hän on tehnyt aiemmin? Vastaukset löydät Antin kirjoittamasta esittelystä.

Kuka olet?

Olen Antti Raappana, 29 vuotta ikää mittarissa ja lähtöisin Torniosta. Olen asunut Oulussa vuodesta 2012 lähtien, sitä ennen tein parin vuoden mittaisen reissun pääkaupunkiseudulle. Välissä olen käynyt puolen vuoden vaihto-opiskelun Hollannissa, Eindhovenin kaupungissa. Nyt olen kotiutunut Ouluun sen verran mukavasti, etten ole lähdössä täältä mihinkään.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Olin 2,5 vuotta töissä Trainers’ House Oyj:llä, josta suurimman osan ajasta toimin projektipäällikkönä. Aloitin Trainers’ Housella työni markkinoijan tittelillä, johon kuului asiakasyritystemme myynnin alkupään tukeminen. Tämä tarkoitti siis uusasiakashankintaa, joka oli pääosin kylmäsoittoja valituille liideille.

Projektipäällikön tehtävissä pääsin syvemmin mukaan myyntityöhön ja luonnollisesti projektien johtamiseen. Vastuullani oli järjestää laadukkaita tapaamisia sovitulla viikkotahdilla. Seurasimme toteutuneiden tapaamisten etenemistä aktiivisesti ohjausryhmissä asiakkaiden kanssa. Projektipäällikön roolissa ihastuin nopeasti myyntityöhön ja päätin, että myyntityö on se, mitä haluan tehdä.

Aikaisempi työni antoi minulle rutkasti itsevarmuutta, sekä eturivin paikan seuraamaan, mitä Suomen liikemaailmassa tapahtuu. Kun soittoja potentiaalisille asiakkaille tuli satoja viikkoon, sain hyvän kuvan siitä, millaisia yrityksiä, toimialoja ja päättäjiä Suomessa toimii. Hypätessäni urani varhaisessa vaiheessa vastuulliseen rooliin pörssiyhtiössä, huomasin pärjääväni työssäni ja itseluottamukseni kasvoi kohisten.

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Myynninmaailman brändi on vakuuttava ja mahdollisuus nimenomaan aktiiviseen myyntityöhön sai minut innostumaan tästä positiosta. Pääsen Myynninmaailmalla toteuttamaan itseäni itselle mieluisassa työtehtävässä myyntipäällikkönä ja myymään palvelua, jonka takana pystyn seisomaan. Saan organisaatiolta tarvittavan taustatuen ja perehdytystä itseni kehittämiseen huippumyyjäksi.

Kaipasin uralleni uusia haasteita, sekä varsinkin mainitsemaani myynnin roolin kasvamista. Kiinnostuin välittömästi bongatessani Myynninmaailman työhakemuksen LinkedInissä. Mietin, että tässähän on kaikki, mitä työltä toivon. Myyntityö, kasvava yritys, sekä palvelu, jota voi hyvällä omatunnolla myydä.

Sain heti Myynninmaailmasta sellaisen mielikuvan, että organisaatiossa on joustava, moderni rakenne, jossa työntekijää arvostetaan, ammatillista kasvua tuetaan, työt tehdään jämäkästi ja sovitut tavoitteet toteutetaan. Asiakkaan myynnin kasvattaminen on arvo, sekä tehtävä, johon haluan sitoutua. Vahvat kasvutavoitteet Oulun seudulla oli niin sanotusti viimeinen niitti, jonka jälkeen olin viimeistään täysin vakuuttunut. Uskon, että pääsen olemaan merkittävässä roolissa kasvutavoitteiden saavuttamisessa. Tämä motivoi minua tekemään työni parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on ydinosaamistasi?

Olen ahkera tekijä, joka ei jää tuleen makaamaan. Olen myyntiprosessissa luottamuksen katalyytti asiakkaan ja Myynninmaailman välillä ja tarkoituksenani on löytää asiakkaalle aina paras ratkaisu heidän myyntinsä kasvattamiseen laajalla palvelutarjoamallamme.

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Sitoudun aina tavoitteisiin vaadittavalla vakavuudella. Tavoitteet ovat minulle pyhiä ja haluan löytää yhteiset, parhaat ja toimivimmat työskentelytavat ja ratkaisut yhteistöissä. Kuuntelen asiakasta tarkalla korvalla, enkä halua tulla tapaamiseen myyntikatalogi edellä. Haluan kuulla ja ymmärtää, minkälainen tahtotila asiakkaalla on ja sitä kautta reagoida asiakkaan tavoitteisiin tarjoamalla niitä tukevia palveluja. Yhdessä työskentely, parhaiden ratkaisujen löytäminen ja yhteisen pelikirjan luonti on mielestäni paras tapa kasvattaa asiakkaan myyntiä.

Mikä on työssäsi parasta?

Työn monipuolisuus. Ei tarvitse tehdä liukuhihnamaisesti hommia, vaan pystyy vaikuttamaan itse omaan työhön ja onnistumiseen. Olen sosiaalinen persoona ja on aina mukavaa päästä palavereihin asiakkaiden kanssa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Avovaimon ja kahden lapinkoiran kanssa lenkkeillään, vaelletaan ja reissataan paljon. Olen myös kova tv-sarjojen ja elokuvien kuluttaja. Kesät voisin pyhittää pelkästään kalastuksella ja Lapissa vaeltamiselle, jos se olisi mahdollista! Olen myös todella innokas penkkiurheilija. NHL:stä uskallan väittää tietäväni kaiken ja Valioliigaa tulee myös seurattua tarkalla silmällä. Saatan katsoa hiihtoa tai vaikka dartsia, jos satun olemaan television ääressä. Minua kiehtoo seurata oman alansa huippuja.

Top 5 osaamisalueet:

  • B2B-myynti
  • B2B-markkinointi
  • Markkinoinnin tavoitteet ja suunnittelu
  • Asiakaspalveluhenkisyys
  • IKEA-kalusteiden kokoaminen

Avainsanat: myynninmaailmalaiset