<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Esittelyssä Myynninmaailman uusi viestinnän asiantuntija Maria Sumuvuori

myma-fb-maria-comeback

Myynninmaailman viestinnän asiantuntija Maria Sumuvuori teki tyylikkään paluun! Kuka Maria on ja mitä hän on tehnyt aiemmin? Vastaukset ja tuoreimmat kuulumiset löydät Marian kirjoittamasta esittelystä. 

 

Kuka olet?

Olen Maria, 33-vuotias organisaatioiden viestinnän asiantuntija. Kotoisin olen pienestä eteläpohjalaisesta kunnasta, mutta opiskelujen aikana löysin uuden pesäkolon Vaasasta. Päivätöideni lisäksi olen osakkaana Vaasan kiipeilykeskuksessa Wasa Upissa.

Vapaa-ajalla minua kiinnostavat maalaaminen, asioiden tutkiskeleminen sekä liikkuminen kivasti vaihtelevissa muodoissa. Olohuoneestani löytyykin sohvan lisäksi kuntopyörä, puolapuut sekä erilaisia kuntoiluhilavitkuttimia – ja yleensä myös keskeneräinen palapeli.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Opiskelin ensin restonomiksi englanninkielisellä linjalla, ja työskentelin Sokos Hotels -ketjussa vastaanottovirkailijana ja myyntineuvottelijana. Vietin kolme kuukautta Ranskassa kielikurssilla ja töissä ranskalaisessa ravintolassa, minkä jälkeen muutin pariksi vuodeksi Helsinkiin. 

Palasin lopulta Vaasan yliopistoon opiskelemaan organisaatioiden viestintää, ja hetken kuluttua löysin itseni sotkeutuneena useampaan eri luovan alan projektiin. Valokuvasin freelancerina, osallistuin tila- ja palvelumuotoiluprojektiin, värkkäsin somemainontaa ja tapahtumaviestintää Vaasan kiipeilyfestivaaleille sekä tein töitä yhteisömanagerina ja sisällöntuottajana mainostoimistossa. 

Sittemmin olen keskittänyt voimavarojani ja kasvattanut rooliani viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisena. Olen päässyt tutustumaan eri toimistojen toimintamalleihin sekä syventymään mielenkiintoisiin aloihin. Olen päässyt istumaan myös markkinointia ja viestintää johtavan asiakkaan tuoliin Wasa Upilla, jossa vastaan tästä osa-alueesta.  

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Paikka ei ole aivan tuntematon: tunsin yli puolet työporukasta sekä työtavat jo entuudestaan, sillä työskentelin Myynninmaailmalla vielä pari vuotta sitten. Tuolloin jouduin tekemään uusia valintoja, jotta pystyin keskittymään myös kiipeilykeskuksen käynnistämiseen. Tänne tuleminen oli siis vähän kuin kotiin palaisi. 

Myynninmaailmalla minua inspiroi erityisesti käytännönläheinen, tietoon pohjautuva tekeminen sekä hyvä meininki, jossa kaikkia kuunnellaan ja kaikki ovat tärkeitä. Tässä vauhdissa jokaisesta mutkasta vedetään optimoidulla ajolinjalla, ja porukka kasvaa ammattilaisena yhtä hurjaa vauhtia kuin firmakin. Fiksuja ihmisiä, fiksua liiketoimintaa, mahtava meininki.

Mikä on ydinosaamistasi?

Tunnen käytetyimpien somekanavien kuviot kuin omat taskuni, ja olen lähtenyt vahvemmin erityisesti laajemman digitaalisen viestinnän suuntaan. Minua kiinnostavat erityisesti sisältömarkkinointi, vastuullisuusviestintä, viestinnän kouluttaminen sekä viestinnän ja markkinoinnin strateginen suunnitteleminen. 

Tahdon auttaa yrityksiä löytämään oman äänensä ja toteuttamaan heidän yrityksensä näköistä viestintää. Suurimpia etujani ovat 15 vuoden työkokemus asiakkaiden kanssa sekä samaistumis- ja empatiakyky: kykenen asettumaan toisen ihmisen tilanteeseen helposti, mistä on suuri etu, kun haluamme tavoittaa erilaisia ihmisiä ja asiakkaita. 

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Autan asiakastani kasvattamaan myyntiään yhteistyössä hänen kanssaan. Pitkäjänteinen ja tiivis yhteistyö asiakasyrityksen ja asiantuntijakumppanin välillä voi parhaimmillaan johtaa loistaviin tuloksiin, sillä yhteistyössä yhdistyvät molempien tahojen oman alansa asiantuntemus. Sinä tunnet alasi kuviot, me tunnemme keinot, joilla viesti saadaan asiakkaiden mieliin. 

Yrittäjänä tiedän, että resurssien ostaminen ulkoistettuna ei aina ole mahdollista, vaikka se olisikin järkevää. Siksi tahdon myös auttaa asiakkaitani löytämään heille tehokkaita viestimiskeinoja, joita he voivat itse toteuttaa arjessaan. Autan yrityksiä löytämään oikeat kanavat asiakkaiden tavoittamiseen sekä näkemään, mistä kaikesta ja millä tahdilla he voivat viestiä. Aktiivisuus, oikea-aikaisuus ja näkyvyys ovat avaintekijöitä onnistuneessa viestinnässä.

Mikä on työssäsi parasta?

Liike-elämään mahtuu sadoittain erikoistumisaloja, ja markkinointitoimistossa työskennelläni pääsen syventymään mitä erilaisimpiin liiketoiminnallisiin kokonaisuuksiin. Olen tehnyt somestrategiaa kirpputoriketjulle, asiantuntija-artikkeleita rakennusalan yritykselle ja vastuullisuusviestintää eläinperäisten sivutuotteiden jalostajalle. Olen päässyt sparraamaan aloittelevaa yrittäjää ja luennoimaan yliopisto-opiskelijoille. Ja kaikkea siltä väliltä. 

Parasta kaikessa on kuitenkin yhteyden syntyminen. Kun yhteistyö toimii ja asiakkaan kanssa on löydetty yhteys, jossa molemmilla on hyvä olla ja asiakas saa tulosta. Tai se hetki, kun koulutuksessa osallistujat lähtevät takki täynnä uusia ajatuksia. Se on parasta.

 

Avainsanat: myynninmaailmalaiset