<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Harjoittelijana Myynninmaailmalla

Esittelyssä Myynninmaailman harjoittelija Perttu Pitkämäki. Kuka Perttu on ja millainen hänen harjoittelujaksonsa on ollut tähän mennessä?

Kuka olen?Kuva, Perttu[2123]

Minä olen Perttu. Olen innolla suorittamassa työharjoittelua koronan haasteista huolimatta. Olen kotoisin Jalasjärveltä, ja opiskelen kolmatta vuotta tradenomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Yläasteelta lähtien päässäni on ollut visio, että tulevaisuudessa haluan työskennellä juuri markkinoinnin parissa.

Vapaa-ajalla käyn pelaamassa frisbeegolfia tai lenkkeilemässä luonnossa. Olen myös intohimoinen kokkailija, ja kulinaristina tykkään uusien ruokamakujen testailusta.

Ennen harjoitteluani kävin opiskelijavaihdossa Saksassa hakemassa uutta perspektiiviä ja kokemuksia. Nuo kuukaudet auttoivat minua näkemään, kuinka suuria eroja kulttuureissa ja tavoissa on, vaikka ollaan niinkin lähellä Suomea.

Miksi juuri Myynninmaailmalle?

Olin saanut yrityksestä hyvän mielikuvan opiskelujeni aikana SeAMK:issa. Myynninmaailmalta oli osallistuttu monta kertaa koulun tapahtumiin, ja asiantuntijoita oli käynyt pitämässä vierailijaluentoja. Tieni firmaan avautui erään myynninmaailmalaisen pitämän luennon jälkeen, kun päätin mennä esittäytymään ja kysymään harjoittelupaikkaa. Siitä homma eteni työhaastatteluun ja lopulta harjoittelusopimuksen kirjoittamiseen.

Kokemukset töiden aloituksesta

Töiden aloitus jännitti tietysti hieman. En tiennyt, miten uusi harjoittelija otetaan työyhteisössä vastaan. Tämä jännitys haihtui kuitenkin nopeasti huomatessani, kuinka huippu Myynninmaailman tiimi on. Minut otettiin vastaan todella avoimesti, ja jo ensimmäisinä päivinä minulla oli tunne, että kuulun porukkaan.

Poikkeuksellinen tilanne

Kerkesin olla nelisen viikkoa harjoittelussa ”normaalissa työarjessa” ennen koronatilanteen räjähtämistä Suomessa. Meille kaikille annettiin suositus töiden tekemisestä etänä, vaikka toimistollekin sai halutessaan mennä. Toimistotilat hiljenivät melkein täysin, ja siksi minäkin siirryin työskentelemään kotoa päin. Harjoittelun kannalta tämä toi tietysti pieniä haasteita, eikä kaikkea ole pystytty jatkamaan alustavan suunnitelman mukaan.

Hetken mieli oli maassa koronan vaikutuksien takia. Oma optimistisuus ja halu kehittää itseä veivät kuitenkin voiton hyvin nopeasti, ja suuntasin katseet eteenpäin. Uusien asioiden perehdytykset onnistuvat Teamsin kautta erinomaisesti, ja olen saanut töitä monipuolisesti muun muassa oman aktiivisuuteni ansiosta. Vanha sananlasku sopiikin näihin poikkeusoloihin: kyllä tekevälle töitä löytyy. Muutos on aina mahdollisuus, ja siksi tämä etätyötilanne ja omissa oloissa töiden tekeminen ovatkin korostaneet oma-aloitteisuutta ja oman motivaation tärkeyttä.

Samalla olen saanut kokemusta myös etätyöarjesta, joka varmasti lisääntyy tulevaisuudessa kaikkialla. Myynninmaailman reagointi koronan tuomiin haasteisiin on ollut kiitettävää. Ylimääräinen viikkopalaveri ja yhteiset etäkahvittelut videoyhteydellä otettiin käyttöön hyvin nopeasti. Ne ovat mahdollistaneet hyvän työhengen säilymisen ja yrityksen asioissa perillä pysymisen.

Mitä olen päässyt tekemään.

Työtehtävät ovat olleet hyvin monipuolisia, ja olen kehittynyt paljon. Olen esimerkiksi päässyt käyttämään useaa eri järjestelmää, kuten Hubspotia, Google Adsiä, Facebook Business Manageria ja WordPressiä, todella laajasti. Samalla olen nähnyt, miten niitä hyödynnetään markkinoinnissa ja myynnissä. Nämäkin järjestelmät tarjoavatkin todella runsaasti mahdollisuuksia, ja opittavaa niissä riittää vielä jatkossakin. Uusimpana mahdollisuutena olen saanut buukata myyntitapaamisia, mikä on antanut minulle hyvän mahdollisuuden kehittää itseäni. On hienoa, että minulle luotetaan työtehtävä, jossa saatan olla mahdollinen ensikontakti tuleville asiakassuhteille. Mitä kaikkea pääsenkään vielä tekemään harjoittelun jatkuessa.

Loppusanat

Olen nyt tehnyt töitä etänä useamman viikon, ja päällimmäisenä mielessäni on toivomus koronan väistymisestä ja toimistoarkeen palaamisesta vielä harjoittelun loppupuolella. Harjoittelupaikkana voin vain suositella Myynninmailmaa jokaiselle opiskelijalle. Varmasti harvassa paikassa pääsee työskentelemään ja oppimaan käytännön työtehtävissä näin laajasti. Tekemistä ja hyvää asennetta arvostetaan, ja se ruokkii halua ottaa harjoittelusta kaikki irti.

Avainsanat: myynninmaailmalaiset