<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Millainen on työharjoittelu Myynninmaailmalla? - Lue Lauran haastattelu

Kuka olet ja missä teit harjoittelusi?

Olen Laura Kujala ja olin viiden kuukauden mittaisessa harjoittelussa Myynninmaailma Oy:ssä. Olen kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija ja suuntautunut myyntiin ja markkinointiin.

Miten päädyit Myynninmaailmalle?

Myynninmaailmaan tutustuin alunperin SeAmkilla jo ensimmäisenä opiskeluvuonna, kun sieltä vierailtiin luennollamme. Yritys tuntui kiinnostavalta ja päätin hakea Myynninmaailmaan harjoitteluun jo silloin.

Millä mielin menit harjoitteluun?

Aluksi jännitin kovasti, mutta samalla olin harjoittelusta myös erittäin innoissani, koska halusin oppia ja saada käytännön kokemusta opintoihini liittyen. Aiemmin olin työskennellyt vain B2C-puolen yrityksissä ja halusin oppia myös B2B-yrityksistä. Myynninmaailmalla siihen tarjoutui erinomainen mahdollisuus.

Millaista työ oli?

Harjoittelussa sain joka päivä haastaa itseni positiivisella tavalla. Harjoittelun edetessä työtehtävät muuttuivat haastavammiksi ja asiantuntemusta vaativimmiksi, eikä mikään päivä ollut samanlainen. Joka aamu oli kiva tulla töihin. Töitä oli paljon, mikä oli hyvä asia, koska sain osallistua ja sitä kautta kehityin. Apua sain aina, eikä sitä tarvinnut pelätä kysyä.

Mitä teit harjoittelussa?

Harjoitteluun hakiessani toiveenani oli päästä tutustumaan mahdollisimman moniin työtehtäviin, jotta saisin tietää mitä mahdollisesti haluaisin tehdä valmistuttuani. Myynninmaailma yllätti minut täysin sillä, kuinka monipuolisia työtehtäviä harjoittelijana sain hoitaakseni. Pääsin tuottamaan sisältöjä moniin eri sosiaalisen median kanaviin, rakenteilla oleville nettisivuille sekä jopa erääseen uutiskirjeeseen. Sisältöä tuottaessa erilaiset sosiaalisen median hallintatyökalut tulivat tutuiksi puhumattakaan WordPressistä, jota harjoitteluni aikana pääsin soveltamaan kaikista eniten verkkosivutuotannon avustavia töitä tehdessäni. Pääsin myös mukaan avustamaan erästä workshoppia ja sparrausta, sekä kaiken tämän ohella tein paljon muita erilaisia markkinoinnin ja myynnin avustavia töitä asiakasprojekteissa.

Mikä oli parasta harjoittelussa?

Parasta harjoittelussa Myynninmaailmalla oli se, että pääsin oikeasti tekemään vastuullisia ja haastavampia töitä harjoittelun edetessä. Täällä harjoittelijaan luotetaan, että hommat hoituvat ajallaan ja laadukkaasti. Hienoa oli myös, kuinka laajasti pääsin kokeilemaan kaikkia työtehtäviä, joita halusinkin.

Hieno juttu harjoittelun aikana oli myös se, kun pääsin mukaan tekemään tv-mainosta. Mainoksen teko oli mielenkiintoinen prosessi ja oli hienoa päästä seuraamaan, miten se tapahtuu käytännössä.

Mitä opit?

Tunnen, että opin paljon omasta alastani lisää. Sen minkä tiesin aiemmin teoriassa, osaan nyt myös käytännössä. Olen iloinen, että uskalsin astua mukavuuskuplani ulkopuolelle. Kun opintojen jälkeen haen työpaikkaa, en malta odottaa, että pääsen kertomaan rekryissä mitä osaan! Harjoitteluni Myynninmaailmalla on tukenut opintojani 110 prosenttisesti.

Millainen työyhteisö oli?

Työyhteisö oli rento; rempseitä ja ahkeria nuoria ihmisiä. Pääsin heti mukaan porukkaan yhdenvertaisena jäsenenä ja työn tekeminen oli helppoa ja hauskaa. Harjoittelusta oli haikea lähteä, koska koin kuuluvani porukkaan. En olisi voinut saada parempaa harjoittelupaikkaa! Kokemukset Myynninmaailmasta ovat enemmän kuin osasin odottaa.

Mitä haluat sanoa omaa harjoitteluaan miettiville?

Älkää ensimmäisenä miettikö, onko harjoittelu palkallinen vai ei. Kokemus on se, joka maksaa itsensä myöhemmin takaisin! Suosittelen lämpimästi Myynninmaailmaa harjoittelupaikkana kaikille niille, jotka haluavat kartuttaa kokemusta tämän alan töistä mahdollisimman paljon.

Harjoittelun TOP 3

  • TV-mainos
  • Mahtava työporukka
  • Hallintatyökalujen käytön oppiminen

 

Tilannepäivitys: Laura työllistyi meille pian harjoittelun jälkeen osa-aikaiseksi työntekijäksi.

Avainsanat: Myynninmaailmalaiset