<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Facebook-mainonta - Do’s and Don’ts

Kirjoittaja:
Ilona Mäkinen, Markkinoinnin asiantuntija

facebook-mainonta-1200x628

Facebookin suosio ei ole laskussa, se on edelleen hyvin toimiva markkinointikanava. Facebookia käyttää viikkotasolla noin 2,9 miljoonaa 16–74-vuotiasta suomalaista. Huolellisesti toteutettuna Facebook-mainonta on siis erinomainen keino uusien asiakkaiden hankkimisessa ja myynnin kasvattamisessa. Tässä blogissa käyn läpi 5+5 Facebook-mainonnan Do’s and Don’ts -vinkkiä, joiden avulla saat hyödynnettyä entistä tehokkaammin mainosalustan potentiaalin.    

 

DO’S 

1. Muista kunnolliset laskeutumissivut 

Facebook-mainontaa tehdessä pitää aina miettiä kampanjan toteutus loppuun asti. Hyvä laskeutumissivu on avainasemassa kampanjaa ja mainoksia suunnitellessa. Laskeutumissivun tavoitteena on saada käyttäjä toteuttamaan jokin tietty toiminto eli tekemään osto, ottamaan yhteyttä tai vaikkapa lataamaan opas, joten yleisesti ottaen verkkosivuston etusivu ei ole hyvä laskeutumissivu. Käyttäjä pitää ohjata mainoksen klikkauksen jälkeen laskeutumissivun avulla selkeästi oikeaan suuntaan, eli tiettyä konversiota kohti.   

  

2. Suunnittele, testaa ja optimoi 

Facebook-mainontaa kannattaa toteuttaa suunnitelmallisesti, pitäen mielessä eri kohderyhmät ja viestit. Esimerkiksi potentiaalisia asiakkaita tavoitteleva mainonta ja uudelleenmarkkinointi nykyasiakkaalle tarvitsevat eri mainosviestit. Potentiaalisten asiakkaiden kiinnostus on herätettävä houkuttelevalla viestillä ja vahvalla toimintakehotteella. Uudelleenmarkkinoinnissa taas käyttäjä pitää toistamiseen vakuuttaa ja hänelle on osoitettava yrityksen tarjoama arvo.  

Suunnittele, testaa ja optimoi - pätee monessa suhteessa Facebook-mainontaa tehdessä. Testausta ja optimointia kannattaa tehdä muun muassa kohderyhmillä, mainoksilla, mainosmuodoilla, mainoksen sijoitteluilla, mainoskuvilla, mainosteksteillä ja laskeutumissivuilla. Testaus ja optimointi ovat isoja menestystekijöitä, joten niihin on syytä panostaa. 

Lue lisää Facebook-mainonnan kohdentamisesta: Miten Facebook-mainontaa kannattaa kohdentaa?

 

3. Mittaa tuloksia   

Mittaamalla tiedät, mitkä mainokset toimivat. Mittaa Facebook-mainonnan tuloksia sekä Facebookin mainostyökalussa että sivustolla, esimerkiksi Google Analyticsin avulla. Mainonnan todellisesta tehosta pääset parhaiten kärryille oman verkkosivuston analytiikan puolella. Hyvä käytäntö on tehdä mainoksien linkkeihin UTM-tagitys. Tagityksien avulla saat vietyä mainonnan datan Google Analyticsiin ja näet muun muassa, kuinka paljon kävijöitä mikäkin mainos sivustollesi tuo ja toteutuvatko mainokselle asetetut tavoitteet ja konversiot. 

 

4. Hyödynnä Facebook-pikseliä   

Facebook-pikselistä on merkittävä hyöty, jos mainostat Facebookissa. Pikselin avulla saat hyödynnettyä uusia ja tarkempia verkkosivustosi kävijöihin pohjautuvia kohdennusmahdollisuuksia. Lisäksi pikseli mahdollistaa Facebookin oman konversioiden mittauksen.    

 

5. Erotu kilpailijoista   

Ota Facebook-mainonnan suunnittelussa huomioon kilpailijat ja heistä erottuminen. Voit erottua kilpailijoista esimerkiksi pysäyttävällä mainoskuvalla/videolla, hyvin suunnitellulla ja toteutetulla mainostekstillä tai erinomaisella laskeutumissivulla.  

  

DON’TS  

 1. Älä käytä kohdennuksen laajennusta   

Facebook ehdottaa kampanjan luonnissa kohdennuksen laajennuksen käyttämistä. Älä kuitenkaan ota tätä käyttöön, jos haluat olla varma, että mainos näkyy vain määritellylle kohderyhmälle. Kohdennuksen laajennus voi kuluttaa budjetin nopeasti ja myös sellaisiin käyttäjiin, jotka eivät välttämättä kuulu kohderyhmään.   

 

2. Älä käytä aina suoraan automattisia sijoitteluja   

Facebook suosittelee mainosten hallinnassa käyttämään mainosten automaattisia sijoitteluja. Facebook ei kuitenkaan osaa ottaa huomioon esimerkiksi Stories-mainosten omia materiaalivaatimuksia. Käyttämällä manuaalisia sijoitteluja voit myös määritellä tarkemmin, missä haluat mainoksen näkyvän. Tämä on tärkeä ottaa huomioon erityisesti pienemmällä budjetilla toteutettavissa kampanjoissa.   

 

3. Älä käytä huonolaatuisia materiaaleja   

Visuaalisuus on tärkeää! Kuvat sekä videot ovatkin isossa roolissa Facebook-mainonnassa. Huomio herätetään ensin kuvalla tai videolla ja sitten vasta tekstillä. Älä siis käytä mainoksissa huonolaatuisia materiaaleja! 

 

4. Älä kuluta liikaa budjettia heti alkuun   

Älä kuluta suuria määriä budjettia heti, jos vasta aloittelet Facebook-mainonnan tekemistä. Aiemman ohjeen mukaan, testaa ja optimoi ensin, ja lisää isompaa vaihdetta silmään, kun tiedät mikä toimii.   

 

5. Älä lopeta Facebook-sivun ylläpitoa   

Pidä Facebook-mainonnan rinnalla huolta myös Facebook-sivustasi. Mainosten ja Facebook-feedin julkaisujen tulisi aina täydentää toisiaan. Kun käyttäjät ovat kiinnostuneita mainoksestasi, he todennäköisesti siirtyvät Facebook-sivullesi lukemaan lisää.  

Näitä vinkkejä hyödyntämällä pääset hyvään alkuun Facebook-mainonnassa. Joten ei muuta kuin mainostamaan! 

 


Kirjoittaja:
Ilona Mäkinen, Markkinoinnin asiantuntija

Avainsanat: facebook, facebook-markkinointi