<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Facebook vs. Google Ads: Mihin B2B-yrityksen kannattaa panostaa?

Pitäisi markkinoida, mutta jos ei tee kuluttajamarkkinointia, niin missä pitäisi näkyä ja mihin panostaa? Tätä asiaa pohditaan usein ja vaihtoehtoja on nykyisin niin kovin paljon. Hakukoneiden ykkönen Google on edelleen vahva tekijä tavoittamaan potentiaalisia asiakkaita. Ja koska Google on niin selkeä ykkönen, yhä useampi haluaa pyrkiä Googlen hakutuloksissa korkealle, niin ilmaisissa kuin maksullisissakin sijoituksissa, mielellään jopa molemmissa.

Google on ykkönen

B2B-markkinoinnissa Google on niin ikään edelleen tärkeä tekijä, vaikka hakumäärät voivat olla kuluttajapuolen termejä selvästi pienemmät. Lisäksi klikkaushinnat voivat joillakin aloilla olla huomattavan korkeat. Siksi on tärkeä pohtia asiakkuuden arvoa, ja arvioida kuinka paljon on valmis maksamaan yhdestä uudesta asiakkuudesta.

Tyypillisesti Google Ads-mainonta tuo laadukkaampia kävijöitä kuin Facebook-mainonta, mutta suosittelen silti kokeilemaan molempia kanavia, vaikka pääpaino budjetista menisikin Google-mainonnan puolelle. Mainonnan suhteen on tärkeää panostaa myös mittaukseen ja analysointiin, jolloin pystytään paremmin määrittämään siihen tarvittava budjetti. Harvoin kannattaa panostaa pelkästään suureen kävijämäärään, vaan strategisemmin määriteltyjen kävijäryhmien saamiseen sivuille. 

Voiko B2B-markkinointia tehdä Facebookissa?

Facebook on tyypillisesti mielletty parhaaksi kanavaksi kuluttajabisneksen puolella ja siihen se soveltuukin erinomaisesti. Myös B2B-puolella markkinointi onnistuu, jos sen vain tekee oikein! Kuten Google Ads-mainonnassa, myös Facebookissa B2B-mainonnassa kohdennus on elintärkeä. Pelkkä päivitysten sponsorointi ei riitä, vaan mainonta täytyy kohdistaa huolellisesti esimerkiksi työnimikkeen ja alan perusteella. Facebookissa mainonta on mahdollista kohdistaa esimerkiksi pelkästään päättäjille. Kohdennukset tulee tehdä mahdollisimman tarkasti, jolloin saavutetaan varmasti haluttu kohderyhmä.

Jos käytössäsi on asiakasrekisteri, jossa on mukana sähköpostiosoitteet, voit käyttää tätä tietoa Facebook-markkinoinnissa. Voit syöttää sähköpostin osoitelistan mainonnan työkaluun ja näin kohdentaa mainoksia listauksen avulla. On hyvinkin mahdollista, että potentiaalinen asiakas on juuri ruudun toisella puolella ulottuvillasi, koska usein ihmiset ovat rekisteröityneet eri palveluihin samalla sähköpostiosoitteella.

Konversio mielessä

Tyypillisesti mainontaa tekemällä maksat vain todellisista kävijöistä ja mainosten näyttökerrat tulevat ikään kuin ilmaisena bonuksena. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään tähän!  Mikäli kotisivusi on rakennettu tuomaan liidejä, on täysin mahdollista tehdä markkinointia konversio edellä. Hintatarjousstrategioita voi määrittää painottamaan konversioita. Tällöin maksat enemmän konversioon johtavista käynneistä. Hintalappu tälle voi olla huomattavasti tavanomaista mainontaa suurempi, mutta mikäli käynti johtaa kauppaan, voi hyvillä mielin maksaa muutaman euron enemmän yhdestä käynnistä.

B2B-ostoputki on pidempi

B2B-puolella ennen tarjouksen pyytämistä tai itse ostoaktia tehdään tyypillisesti huomattavan paljon taustatutkimusta verrattuna kuluttajabisnekseen, jossa aikaa ostopäätöksen syntymiseen voi kulua muutamia minuutteja. Siksi B2B-mainonnassa on tärkeä tuottaa asiakkaalle hyödyllistä sisältöä ja kohdennettua markkinointia, joka tuo lisäarvoa asiakkaalle jo siinä vaiheessa, kun hän etsii tietoa mainostajan tarjoamasta palvelusta tai tuotteesta.

Henrinblogikuva1.jpg

Älä jätä ostoputkea kesken – jälkimarkkinointi

Google- ja Facebook-mainonnan suhteen yksi asia on yhteinen: Molempien osalta Remarketing-mainonta toimii ja sopii erinomaisesti B2B-markkinointiin. Mainoksia siis kohdistetaan jo sivuilla käyneille tai muuten astetta lämpimämmille liideille. Jos sivuille on jo saatu  maksetulla mainonnalla kävijöitä, pieni prosentti tekee halutun toimenpiteen kuten puhelinsoiton, ensimmäisellä vierailulla sivustolla. Mutta miksi lopettaa markkinointi tähän kesken ostoputken? Tehokkaan mainonnan saavuttamiseksi tulee loput potentiaaliset sivuilla vierailleet tavoittaa tehokkaan jälkimarkkinoinnin avulla. Muista myös vaihtaa mainosta välillä tai tee useampia mainosvariaatioita, jolloin saat tuoretta ja erilaista kulmaa tarjottua potentiaaliselle asiakkaalle.

 

Henrinblogikuva2.jpg

Summa summarum

Yhteenvetona voin todeta, että B2B-yrityksen kannattaa panostaa mainontaan huolella ja kokeilla myös Facebook-mainontaa Googlen ohella. Hyvä valmistelutyö, tarkka kohdennus ja suunniteltu kokonaisuus alusta loppuun takaavat parhaan lopputuloksen.

 

Tutustu myös maksuttomiin oppaisiimme:

Inbound-markkinoinnin opas B2B-yritykselle

Inbound-markkinoinnin opasvideo

7 askelta tuloksellisempaan somemarkkinointiin

 

Avainsanat: google-mainonta, b2b-markkinointi, somemainonta