<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hyödynnätkö LinkedIn Sales Navigator -työkalua? Lue 9 + 3 ominaisuutta myynnin ammattilaiselle

LinkedInin Sales Navigator on suunniteltu ja rakennettu myynnin ammattilaisten avuksi. Se on lisämaksullinen, tehokas työkalu potentiaalisten asiakkaiden hankintaan ja myynnin monipuolisiin tukitoimintoihin.

 

Sales Navigatorin avulla otat LinkedInistä kaikki tehot irti

Sales Navigatorin käyttäjänä saat LinkedInin kontaktihakuun runsaasti lisää ominaisuuksia. Kontaktilistoja voi rakentaa perinteisten ominaisuuksien lisäksi myös muun muassa seuraavilla tiedoilla: yhteiset ryhmät, työkokemus, työtehtävä, työtehtävän taso, yrityksen koko, kiinnostuksen kohteet ja vuosi, jolloin potentiaalinen asiakas on liittynyt LinkedIniin.

Näiden pohjalta voit etsiä sopivia prospekteja ja profiileja, ja tallentaa ne seuraavia aktiviteetteja varten. Omassa syötteessä näkyvät juuri omaa yritystäsi tai sinua kiinnostavien profiilien ja yritystilien tapahtumat ja aktiviteetit. Tämä helpottaa tiedon etsintää ja auttaa ajoittamaan myyntiaktiviteetteja.

Sales Navigatorista löytyy kolme eri versiota: Pro, Team ja Enterprise, joiden ominaisuudet vaihtelevat eri käyttötarkoitusten mukaan. Alla esittelemme yleisesti Sales Navigator -työkalun 9 hyödyllistä ominaisuutta, ja 3 tulevaa uudistusta myynnin ammattilaisille.

 

1. Inmail-viestipalvelu – tavoita potentiaaliset asiakkaat suoraan

Sales Navigatorin sisällä on oma viestipalvelu Inmail, jossa on käytössä 20, 15 tai 30 viestiä kuukaudessa tärkeimpien potentiaalisten asiakkaiden tavoittamiseen. Viestejä voi hyödyntää myös yhdessä toisten ominaisuuksien kanssa, esimerkiksi esitysten ja mainosviestien lähettämiseen. Inmailin avausprosentti on jopa 20 % suurempi kuin perinteisten LinkedIn-viestien.

 

2. Deals – hallinnoi tarjousprosessia, rakenna suhteita oikeisiin henkilöihin

Sales Navigator Deals on myyntiputken hallintaan tarkoitettu työkalu, jolla voidaan johtaa tarjousprosessia tai kaupan maaliin viemistä.

Voit lisätä tarjoukset järjestelmään ja seurata niiden etenemistä. Deals-lisäosalla voit tunnistaa kaikki ostopäätökseen osallistuvat päätöksentekijät, ja vaikuttaa heihin prosessin aikana. Ominaisuus auttaa tunnistamaan tärkeät sidosryhmät, ja rakentamaan näin suhteita oikeisiin henkilöihin ja sidosryhmiin. Tämä helpottaa tarjouksen työstämistä ja oikean päätöksentekijän löytämistä.

Deals tarjoaa myös integraation, jossa tiedot siirtyvät CRM-järjestelmän ja Sales Navigatorin välillä. Tiedot ovat näin kummassakin järjestelmässä ajan tasalla.

 

3. Real-time Sales Updates – pysy ajan tasalla 

Ominaisuus kertoo Sinulle muun muassa potentiaalisten asiakkaiden ajankohtaisista päivityksistä, työtehtävän muutoksista sekä työpaikan vaihdosta.

 

4. CRM-integraation avulla tunnistat kohderyhmäsi ja pidät tiedot ajan tasalla

Sales Navigator voidaan integroida CRM -järjestelmiin kuten Salesforce ja Dynamics. Integraatio tuo LinkedInin verkoston tiedot ja työkalut suoraan CRM-järjestelmän hyödynnettäväksi. Yhdistämisen avulla pystyt tunnistamaan paremmin kohdeyleisösi, seuraamaan keskusteluja ja löytämään oikeat vaikuttajat sekä kohdentamaan myös markkinointia näille ryhmille tehokkaammin.

 

5. PointDrive-esitystyökalu – jaa tärkeät sisällöt potentiaalisille asiakkaillesi

Esitystyökalun avulla voit jakaa esityksiä ja hyödyllisiä sisältöjä potentiaalisille asiakkaillesi. Voit jakaa esimerkiksi tarjouksen Inmail-viestin kautta, jolloin näet mahdollisen asiakkaan sitoutumisen tarjoukseen, ja pystyt vaikuttamaan koko ostopäätösryhmään tarjousprosessin ajan.

 

6. TeamLink ehdottaa parasta polkua mahdollisen asiakkaan luo

TeamLinkin kautta näet oman kaikki oman tiimisi kontaktit, ja löydät tätä kautta tehokkaammin parhaan lähestymistavan potentiaalisten asiakkaiden luokse.

 

7. New Account pages – relevantit tiedot asiakastilistä

Uudet tilisivut kertovat sinulle sisältääkö tili tarvittavat tiedot (yhteydet, uutiset jne.) yrityksen tarkempaan analysointiin, ja mahdolliset aktiviteetit, joista on hyötyä myynnissä.

 

8. New lead pages – samasta näkymästä kaikki liidit yhdellä kertaa

New lead pages kerää parhaat liidit samaan näkymään, ja näyttää sinulle myös muut relevantit liidit.

 

9. Sales Navigator Elevate – helpompi sisältöjen hallinta

Elevate sisältää ns. sisältöpankin, johon ajankohtaiset sisällöt voidaan kerätä. Työkalun avulla voit sitouttaa henkilöstösi jakamaan yrityksesi relevanttia sisältöä tärkeissä kanavissa.

 

 

Tulossa - 3 merkittävää uudistusta 2018–2019

1. Sales Navigator account & contact targeting – tärkeä uudistus tulossa 2018

Järjestelmässä yhdistetään tehokkaasti myynti ja markkinointi. Myynnin liidilistat voidaan viedä suoraan LinkedInin mainostyökaluun, ja kohdistaa juuri näille liideille suunniteltua sisältöä ja mainontaa. Uudistus mahdollistaa johdonmukaisen oppimisen asiakkaan toiminnasta ja auttaa tekemään kohdennetumpaa kampanjointia. Tuoreen pilottitutkimuksen mukaan myyjän verkkosivuille siirryttiin 196 % normaalia enemmän, ja vierailuja myös myyjän profiilissa oli 94 % enemmän.

 

2. Sales Alerts, tulossa 2019

Ilmoittaa, kun potentiaalinen asiakas avaa tarjouksesi ja osoittaa kiinnostusta. Ominaisuus vaatii muun muassa CRM-integraation.

 

3. Improved Marketing & Sales Orchestration Tools, tulossa 2019

Myynnin ja markkinoinnin työkalu, jolla voidaan tarkastella potentiaalisen tilin (”ostajaryhmän”) valmiutta ja muita tietoja CRM-tiedon pohjalta. Ominaisuus vaatii muun muassa CRM-integraation.

 

Lähde: Ty Heath, LinkedIn. Inbound 2018 -seminaari

 

Haluatko kuulla lisää Sales Navigatorista ja LinkedInin mahdollisuuksista myynnissä? 

Ota yhteyttä: Kalle Teliranta, p. 044 747 7810, kalle.teliranta@myynninmaailma.fi

Avainsanat: b2b-markkinointi, b2b-myynti, somemainonta