<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

INBOUND2020 - Ensimmäinen päivä

HubSpotin uutuudet tukemaan yrityksen kasvua ja saumatonta asiakaskokemusta

Kirjoittaja:
Teemu Lahti, johtava asiantuntija, myynnin ja markkinoinnin automaatio

MyMa-Blogi_hubspot_1200x628

INBOUND2020 käynnistyi tiistaina 22.9.2020, ja olemme päässeet seuraamaan webinaaritapahtumaa yhdessä Alavudelta. Ensimmäisen päivän osalta valitsemani aiheet koostuivat pääosin HubSpotin puheenvuoroista ja pääsin syventymään erityisesti HubSpotin uusiin ominaisuuksiin ja päivityksiin. Mitä päänostoja jäi mieleen ensimmäiseltä päivältä? Lue tarkemmin alta!


HubSpot Service – Tarjoa saumatonta asiakaspalvelua ja asiakaskokemusta

Poikkeustilanteen vuoksi asiakaskokemuksen merkitys on korostunut suuresti ja asiakkaiden kommunikaatio on siirtynyt erilaisille alustoille: aktivoituminen verkkosivustoilla on selkeässä kasvussa ja ihmiset kuluttavat yhä enemmän ja enemmän Kysymyksiä ja vastauksia -tyyppisiä sisältöjä ja hyödyntävät tiedon haun tukenaan mielellään aktiivisia keskustelualustoja. Mitä on hyvä ottaa huomioon ja kuinka HubSpot pystyy auttamaan yrityksiä tässä?

  • Tarjoa aina asiakkaillesi mahdollisuus löytää tietoa ja vastauksia itse. Huolehdi, että vastaat sisällöilläsi selkeästi asiakkaitasi vaivaaviin kysymyksiin.
  • Ole aina valmis tarjoamaan apua. Varmista, että pystyt verkkosivustollasi vastaamaan asiakkaidesi kysymyksiin. Tähän paras työkalu on tietysti ChatBot, jolla pystyt vastaamaan kysymyksiin automaattisesti itse määrittelemiesi ehtojen avulla ja samalla varmistat sen, että asiakaspalvelua on saatavilla 24/7.
  • Hyödynnä asiakaspalvelun tukena aiempaa dataa. Hyödynnä tieto siitä, mitä henkilö on aiemmin tehnyt sivustollanne, mitä hän on aiemmin katsonut ja mistä hän on aiemmin keskustellut, ja tarjoa sen perusteella sisältöjä ja vastauksia asiakkaalle. Tällöin pystyt varmistamaan personoidun asiakaspalvelun ja varmistamaan sen, että asiakas ohjautuu juuri oikeaa vastausta kohti. HubSpot on yksi näistä järjestelmistä, jotka pystyvät vastaamaan tähän tarpeeseen: HubSpot tarjoaa saman alustan asiakaspalvelulle, myynnille, markkinoille ja asiakkuuksienhallinnalle, jolloin tiedot ovat tallessa yhdessä järjestelmässä, ja samalla saat käyttöösi useita työkaluja hyödynnettäväksi, kuten ChatBotin.

HubSpot on tehnyt kehitystyötä myös asiakaspalveluprosessin kehittämiseksi ja tehnyt parannuksia HubSpot Service Hubin työkaluista etenkin asiakaspalvelun automaatiokampanjoihin, ChatBottiin ja tiketteihin.

 

HubSpot vapauttaa kontaktimäärärajoituksia HubSpot Marketing Hubien osalta

Tähän mennessä HubSpotin markkinointityökalujen käyttö on ollut sidonnainen HubSpotin CRM-järjestelmän kontaktimäärään. Eli jos sinulla on CRM-järjestelmässä 5 000 kontaktia, niin lisenssin kulurakenne on pohjautunut siihen. Nyt HubSpot on tehnyt tähän muutoksen, ja jatkossa Marketing Hubin kontaktimäärät pohjautuvat vain aktiivisten markkinointikontaktien määrään. Jos CRM-järjestelmässäsi on 10 000 kontaktia, mutta markkinoit vain 1 000 kontaktille, Marketing Hubin hinnoittelu pohjautuu vain tuohon 1 000 kontaktiin. Tällöin yritys pystyy lisäämään kaikki kontaktit HubSpotin CRM-järjestelmään, mutta joutuu sitoutumaan maksamaan vain markkinointikontakteista.

 

HubSpot Custom Objects

HubSpot on jälleen ottanut yhden suuren kehitysaskeleen räätälöinnin ja kustomoinnin osalta. HubSpot lanseeraa uutuutena asiakkailleen käyttöön Custom Objects -työkalun, joka mahdollistaa sen, että yritykset voivat jälleen kerran paremmin segmentoida ja kategorisoida tietoa CRM-järjestelmään. Ennen tieto jaoteltiin HubSpotissa karkeasti kontakti-, yritys-, tarjous- ja tikettiprofiileihin, mutta nyt pystyt luomaan näitä erilaisia kohteita myös itse oman tarpeesi mukaan.


The New Normal ja kuinka sopeutua siihen

Paljon puhuttu ja puhki kulutettu, mutta silti ajankohtaan sopiva. Vuosi 2020 on saanut aikaan mullistavan hyppäyksen uusien toimintatapojen pariin. Etätyöskentelystä ja etämyynnistä on tullut lähes jokapäiväistä ja työryhmät työskentelevät yhdessä verkon välissä. Myös Inbound2020-seminaarissa tästä on puhuttu paljon, ja jo nyt on nähtävillä, että vuosi 2021 tulee muistuttamaan enemmän vuotta 2020 kuin 2019, vaikka pandemia saataisiinkin selätettyä.

Tämän vuoksi viimeistään nyt yrityksen on käännettävä katseet kohti etämyyntiä ja etätyöskentelyä sekä ennen kaikkea niiden kehittämistä. Mutta kuinka yritys voi tehostaa näitä asioita? HubSpot osaltaan pyrkii vastaamaan nimenomaan näihin tarpeisiin ja tarjoaa siihen jo useita loistavia apukeinoja:

  • Sähköpostit, puhelut ja tapaamiset automaattisesti talteen. HubSpot tallentaa automaattisesti asiakaskommunikaation CRM-järjestelmään, eikä kirjaukset vaadi manuaalisia toimenpiteitä. Tämä säästää työntekijöiden aikaa ja varmistaa sen, että kaikki tieto on tallessa ja kaikkien saatavilla

  • Etenemisen seuranta ja reaaliaikainen kustomoitu raportointi. HubSpot raportoi niin asiakaskommunikaatiot kuin sisäisetkin tehtävät yhden järjestelmän sisälle, jolloin työntekijän on helppo nähdä omat seuraavat tehtävät sekä oma edistymisensä automaattisilta raporteilta. Samalla tiiminvetäjät näkevät suoraan oman työryhmänsä aktiivisuuden ja toimenpiteet, jolloin seuranta on helpompaa ja kaikki pysyvät ajan tasalla

  • Muistiinpanot helposti jaettavaksi. HubSpot tarjoaa alustana myös mahdollisuuden kirjata muistiinpanot suoraan järjestelmään asiakastasolle asti. Tällöin kaikki työryhmässä pääsevät helposti näkemään, mitä kaikkea asiakkaiden kanssa on tehty ja puhuttu.

Kirjoittaja:
Teemu Lahti, johtava asiantuntija, myynnin ja markkinoinnin automaatio

Katso Teemun Inbound2020 -kirjoitus LinkedInissä.

Avainsanat: markkinointiautomaatio, hubspot, myynnin automaatio