<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inbound 2020 - Tärkeimmät opit sisältömarkkinoinnista

Kirjoittaja:
Ilona Mäkinen, markkinoinnin asiantuntija

MyMa-Blogi_inbound_1200x628

Myynninmaailman iskuryhmä osallistui syyskuussa Inbound 2020 -webinaaritapahtumaan. Sisällöt ja sisältömarkkinointi olivat yksi toistuvista teemoista ja ne tulivatkin tapahtuman ajan esille monessa eri puheenvuorossa. Tähän blogiin on koottu tapahtuman tärkeimmät sisältömarkkinoinnin opit.

 

Muista “Sales first” -lähestyminen

Yrityksen sisältöjen suunnittelussa kannattaa aina pitää mielessä “Sales first” -lähestyminen. Sisällöt tulee siis toteuttaa niin sanotusti myynti edellä. Yhdistä myyntitiimin ja markkinointitiimin toiminnot ja strategiat. Tee myyntitiimistä osa markkinointitiimiä, ja huolehdi myynnin ja markkinoinnin välisestä jatkuvasta viestinnästä. Sisällöt toimivat myynnin työkaluna, joten pidä myyntitiimi jatkuvasti ajan tasalla niin uusista kuin parhaiten toimivimmista sisällöistä.

 

Tuota asiakkaalle lisäarvoa

Markkinointitiimi voi tukeutua myyntitiimiin, kun mietitään, mitä asiakkaat todella haluavat tietää. Myyntitiimi on päivittäin tekemisissä asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Heillä on siis paras tieto siitä, mitkä asiat asiakkaita askarruttavat tai esimerkiksi mitä kysymyksiä heillä nousee mieleen ennen tuotteeseen tai palveluun investointia. Näihin kysymyksiin vastaaminen pitäisi olla sisällöntuotannon ensimmäinen prioriteetti. Monesti sisällöntuotanto aloitetaan liian yleiseltä tasolta, josta potentiaalisia asiakkaita on vaikeampi tavoittaa.


Jatkuvalla sisällöntuotannolla palvelet nykyisiä asiakkaitasi, luot uusia asiakassuhteita ja parannat yrityksen brändiä. Lisäksi toimiva sisältömarkkinointi sitouttaa asiakkaan yritykseen ja ohjaa kohti ostopäätöstä.

 

Keskity sisältöjen optimointiin

Ikinä ei voi korostaa liikaa sitä, että sisältöjen pitää olla kohderyhmälle relevantteja. Googlen hakukoneen tekoäly keskittyy koko ajan enemmän siihen, että ihmiset löytävät tarvitsemansa tiedon mahdollisimman helposti ja nopeasti. Optimoinnissa enemmän merkitsee asiakaskokemus ja asiakasta palvelevat sisällöt kuin tekninen SEO. Keskitä siis huomiosi käyttäjäkokemukseen ja sisältöjen linjaamiseen strategiasi kanssa.

 

Panosta mittaukseen ja jatkuvaan testaukseen

Mittaaminen on helppoa, kunhan yrityksen tavoitteisiin sopiva mittaristo on kunnossa ja helposti nähtävillä. Sisältöjen tuottaminen on aikaa vievää, joten älä tee sitä “sokkona”. Testaa jatkuvasti, mitkä sisällöt toimivat ja tuottavat konversioita. Kun toimivasta sisällöstä on dataa, voit luoda ja optimoida enemmän vastaavia sisältöjä, joten analysoi, tarkenna ja toista.
Konversiotapahtumien lisäksi hyviä mittareita verkkosivujen sisältöjen toimivuuden mittaamiseen ovat esimerkiksi sivun katselut, sivulla vietetty aika ja välittömät poistumiset (bounce rate). Keskitä siis aikaa ja resursseja sisältöjen toimivuuden mittaamiseen ja jatkuvaan testaamiseen, niin näet mitkä sisällöt purevat kohdeyleisöön parhaiten.

Tarvitsetko apua toimivan sisältömarkkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen? Asiantuntijoidemme käsissä syntyvät muun muassa laadukkaat asiakastarinat sekä asiantuntija-, blogi- ja uutistekstit. Me autamme mielellämme!


Kirjoittaja:
Ilona Mäkinen, markkinoinnin asiantuntija

Avainsanat: sisältömarkkinointi