<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vinkit sosiaalisen median kanavien sisällön päivittämiseen; Osa 4 Instagram

Vinkkisarjamme erilaisten sosiaalisten median kanavien sisällön tuottamiseen jatkuu aiheenaan Instagramin yrityskäyttö.

Instagram on erinomainen, visuaalinen markkinointiviestintäkanava. Se on nopeatempoinen, Facebookin omistama kuvanjakopalvelu, jonka käyttö on helppoa, ja josta on helppo jakaa kuvia myös muihin sosiaalisen median kanaviin nähtäväksi. Instagramia käytetään pääasiallisesti mobiililaitteilla. Instagram on kanavana mahtava erityisesti sellaisille toimialoille, jotka myyvät tuotteita jotka ovat visuaalisesti näyttäviä. Kuitenkin se sopii kaikille, koska kanavaa voi käyttää hyvin monella eri tavalla. Instagram on esimerkiksi hyvä tapa viedä asiakas kulissien taakse, ja tuoda häntä lähemmäs yritystä.  Lue vinkkejä miten saat Instagramin tehokkaaseen käyttöön kertaheitolla;

1. Niin kuin Twitterin, myös Instagramin käyttöön kuuluu olennaisena osana #hashtagit. Aina kun lisäät kuvan, muista laittaa kuvaukseen muun kuvatekstin lisäksi loppuun myös aiheeseen liittyvät hashtagit, niin suomeksi kuin englanniksikin. Kannattaa myös keksiä oma uniikki hashtag, jota käyttää kaikissa lisäämissään kuvissa, niin asiakkaatkin voivat käyttää sitä yritykseen liittyvissä kuvissaan!

2. Lisää kuvia ihmisistä, yrityksesi työntekijöitä, yhteistyökumppaneista, tapahtumista yms. Kuvat joissa on ihmisiä kiinnostavat enemmän ja kuvissa olevat henkilöt hyvin todennäköisesti myös tykkäävät niistä. Jos kuvassa esiintyvällä ihmisellä on Instagram-tili, voit ”tägätä” ihmisen kuvaan hänen nimimerkillään (@-alkuinen). Lisää kuvia myös uusista tuotteista, kampanjoista jne.

3. Vie asiakas kulisseihin! Esittele toimistoa, missä tuotteet valmistetaan, kahvitilat, ota Instagram mukaan työmatkalle ja tykypäiville. Instagram antaa mahtavan tilaisuuden kuoriutua piinkovasta ammattilaiskuoresta ja ottaa asiakas mukaan arkipäivään. Lisää kuvia aidoista tilanteista.

4. Mietelauseita ja sitaatteja sisältävät kuvat ovat hyvin yleisiä ja suosittuja Instagramissa. Lisää yrityksesi arvoihin liittyviä lausahduksia, ja muista hashtagit!

5. Seuraa yhteistyökumppaneitasi ja muita alan yrityksiä sekä tuttuja yrittäjiä Instagramissa, ja tykkää myös heidän kuvistaan, näin he luultavasti seuraavat sinua takaisin ja saat näkyvyyttä.

Kannattaa myös käyttää Iconosquarea hyväkseen, sen avulla näet enemmän statistiikkaa Instagram-sivuusi liittyen (toimii parhaiten pöytäkoneella). Latergramin avulla taas voit ”ajastaa” kuvia, se ei kuitenkaan lisää niitä puolestasi, vaan asettaa muistutuksia kännykkääsi.

Näiden vinkkien avulla pääset vauhtiin Instagramin hyödyntämisessä.

Lue myös:

Osa1: Vinkit Facebookin sisällön päivittämiseen.

Osa2: Vinkit LinkedInin sisällön päivittämiseen.

Osa3: Vinkit Twitterin sisällön päivittämiseen.

Osa 5: Vinkit Pinterestin sisällön päivittämiseen.

 

Avainsanat: b2b-markkinointi, sisältömarkkinointi, somemainonta