<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kokonaisvaltainen Google-mainonta on päivän sana

Google-mainonta on tänä päivänä yksi keskeisimmistä markkinointikeinoista. Monille yrityksille varsinkin hakusanamainonta on jo tuttua kauraa, mutta saadaanko tällä maksimaalinen tulos aikaiseksi?

Hakusanamainonta on Google-mainonnan pohja, joka on tärkeää olla kaikilla yrityksillä kunnossa. Sen avulla potentiaaliset kävijät löytävät verkkosivustosi, kun he etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Pelkästään se, että yrityksesi löytyy, kun sitä haetaan ei kuitenkaan aina riitä, etenkin jos puhutaan suuremmista kuin muutaman euron ostoista tai pitkistä osto- ja harkintaprosesseista. Jos panostat vain hakusanamainontaan, on suuri riski, että menetät potentiaalisen asiakkaasi. Eikö hakusanamainonta ole sinulle vielä tuttu? Lue hakusanamainonnasta lisää täältä >>

 

1. Vaikuta ostopäätökseen uudelleenmarkkinoinnilla – Hyödynnä Google remarketingia

Google tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia ostoprosessin läpikulkemiseen alusta loppuun saakka. Yksi tehokkaimmista keinoista vaikuttaa ostopäätökseen on Google-remarketing, eli uudelleenmarkkinointi Googlen verkostoissa. Tämä tarkoittaa tilannetta, jossa potentiaalinen asiakas tutkii Googlesta tietoa tuotteista ja palveluista ja päätyy yrityksesi verkkosivustolle. Asiakasta lähtee seuraamaan verkossa kuvabanneri (nykyisin myös video), jolla häntä muistutellaan yrityksesi tarjoamasta, ja houkutellaan takaisin sivulle kohdennetun viestin ja tehokkaan CTA-painikkeen avulla. Näin varmistat, että yrityksesi pysyy potentiaalisen asiakkaasi mielessä, ja todennäköisyys, että potentiaalinen asiakas päätyy juuri sinun asiakkaaksesi, nousee.

Hyödynnä useita eri viestejä bannereissasi

Google-remarketingia varten voit tehdä useampia mainoksia ja kohdentaa mainontaa myös  eri sivun käynteihin perustuen. Jos yrityksesi myy useita tuotteita tai palveluita, uudelleenmarkkinoinnissa on tehokkainta näyttää juuri sitä tuotetta tai palvelua, jota juuri kyseinen potentiaalinen asiakas on käynyt katsomassa. Tämän avulla saavutat todellisen kilpailuedun kilpailijoihisi nähden.

Jos ostoprosessisi on todella pitkä, voit hyödyntää uudelleenmarkkinoinnissa myös lisäarvotyyppistä mainontaa, eli tuot kuvamainoksissa esiin yrityksesi luoman oppaan, jonka lataamalla potentiaalinen asiakas saa esimerkiksi viisi ilmaista vinkkiä juuri oikean tuotteen tai palvelun valitsemiseen. Tutustu Google-remarketingiin tarkemmin blogistamme >>

 

2. Varmista moniulotteinen tavoitettavuus – Hyödynnä Google Display -mainontaa

Hakusanamainonnalla varmistat, että etsittäessä yritystäsi Goolesta, yrityksesi löytyy varmasti hakutuloksista. Entä jos juuri sinun tuotettasi tai palveluasi ei osata etsiä oikeilla termeillä tai hakusanamainonnan tuoma liikenne on vielä vähäistä? Varsinkin tässä tapauksessa kuvioon astelee toinen Googlen kuvamainontamahdollisuus, eli Google Display -mainonta. Google Display -mainonta tarkoittaa kuvamainontaa Googlen verkostoissa yleisöille, jotka ovat potentiaalisia asiakkaitasi. Esimerkiksi jos yrityksesi on määritellyt yhdeksi ostajapersoonaksi teknologiasta ja automaatiorobotiikasta kiinnostuneet insinöörit, voit näyttää Google Display -mainontaa juuri sellaiselle yleisölle.

Toinen hyvä esimerkki on tilanne, jossa yritys on kaupungin keskustassa sijaitseva vaatekauppa.  Alueen kaikkien vaatteisiin liittyvien hakujen vastaaminen hakusanamainonnan kautta ei ole järkevää, mutta voit hyödyntää Display-mainontaa ja näyttää sitä esimerkiksi muodista ja shoppailusta kiinnostuneille henkilöille. Näin pidät alueen potentiaalisen asiakaskunnan mielessä sen, että alueella on myös kivijalkamyymälä, jossa tuotteita pääsee kokeilemaan päällensä.

Ota käyttöön uutuudet – Googlen ostoaikeissa olevat yleisöt

Google Display -mainonnassa voit hyödyntää ostoaikeissa olevia yleisöjä eli henkilöitä, jotka ovat jo löytäneet sopivia tuotteita ja vertailevat niitä. Tämä on kohtuullisen uusi uudistus Googlen puolelta, johon kannattaa ehdottomasti tarttua! Tämä on toimiva ratkaisu esimerkiksi matkailualalla.

Myös Google Display -mainonnassa kannattaa käyttää useita erilaisia versioita kuvabannereista, pidä mielessäsi ostopersoonasi ja se, minkälaista sisältöä juuri he haluavat kuluttaa. Voit tutustua Display-mainonnan saloihin tarkemmin täältä >>

 

 3. Youtube on maailman toiseksi käytetyin hakukone – Hyödynnä Youtube-mainontaa

Googlen omistama Youtube on noussut maailman toiseksi käytetyimmäksi hakukoneeksi, ja videoiden kuluttaminen on tällä hetkellä se ykkösjuttu. Youtube-mainonnalla tarkoitetaan videomainontaa Youtube-videoiden katselun yhteydessä. Videomainoksia ovat esimerkiksi videoiden alussa pyörivät mainokset, jotka ovat halutessasi ohitettavissa viiden sekunnin jälkeen.

Youtube-mainonta on hyvin erilaista kuin hakusanamainonta, Display-mainonta tai Remarketing-mainonta, mutta kohdistus toimii samalla tavalla: Voit käyttää hyödyksi avainsanoja, erilaisia yleisöjä sekä uudelleenmarkkinointia. Youtubessa voit lisäksi kohdentaa videoitasi tiettyihin Youtube-kanaviin. Voit siis konkreettisesti valita, millä kanavilla Youtube-videomainoksesi näkyy.

Youtube-mainontaa ei myöskään hinnoitella klikkauksilla, vaan katselukerroilla. Katselukerta tarkoittaa, että videomainoksesi on katsottu loppuun tai että videotasi on katsottu vähintään 30 sekunnin ajan. Videoista on myös mahdollista siirtyä yrityksesi verkkosivustolle. Youtube-mainonta on myös erittäin kustannustehokasta varsinkin Suomessa, sillä yksi katselukerta maksaa yleensä vain muutamia senttejä.

Youtube-mainonnan ennakkoluulot kumoon – Videomainonta sopii kaikille

Yleinen ennakkoluulo Youtube-mainontaan on se, että kaikki videomainokset ohitetaan. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Esimerkiksi yhdessä matkailualan tapauksessa katseluprosentti on ollut parhaimmillaan yli 86 %. Toisin sanoen, kymmenestä ihmisestä yhdeksän on katsonut videota!

Toinen yleinen Youtube-mainonnan väärinkäsitys on se, että yrityksiin liittyviä videoita ei haluta katsoa. Totuus kuitenkin on, että myös teollisuusyrityksien videomainonnassa on saatu loistavia tuloksia aikaan: katseluprosentti on ollut videoilla yli 50 % ja katseluista on maksettu keskimäärin 0,01 €.

 

4. Google-mainonnan kokonaisuus kunnossa

Hakusanamainonta ei siis ole ainoa digimarkkinoinnin keino, joka on syytä laittaa kuntoon. Google-mainonnan laajempi kokonaisuus tarjoaa useita eri keinoja ja mahdollisuuksia tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita sekä tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa ostopäätökseen monipuolisella uudelleenmarkkinoinnilla. Kun Google-mainonnan kokonaisuus on kunnossa, voit saavuttaa suuria kilpailuetuja kilpailijoihisi verrattuna.

Kiinnostuitko kokonaisvaltaisen Google-mainonnan haltuunotosta? Myynninmaailma on Googlen Premier Partner, ja asiantuntijamme ovat Googlen sertifioimia. Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan Google-mainonta yhdessä kuntoon!

Avainsanat: google-mainonta, b2b-markkinointi, b2b-myynti