<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kolmen kaupungin kiertue: Videotuotanto B2B-yrityksen myynnin tukena

_Y6A7138Teimme syyskuussa kolmen paikkakunnan kiertueen aamupalatilaisuuksien merkeissä. Kävimme Tampereella, Seinäjoella ja Oulussa kertomassa videotuotannon merkityksestä B2B-yritysten markkinoinnissa myynnin tukena. Kiertueen puhujana toimi vankalla kokemuksella Myynninmaailman Creative Manager Tommi Hallila, joka on uransa aikana toteuttanut laajasti monikanavaisia videotuotantoja sekä suunnitellut erilaisia televisio- ja somekampanjoita.

Tapahtumiin ilmoittautuneiden määrästä pystyi päätellä, että aihe todellakin kiinnostaa. Kaikkiin kolmeen tilaisuuteen saapuikin kuulijoita runsain joukoin. Jos ette päässeet tapahtumiin paikalle, niin ei huolta! Olemme avanneet tähän blogiin muutamia tärkeimpiä anteja aamupalatilaisuuksien sisällöstä.

_Y6A7053

Miksi videoita kannattaa käyttää markkinoinnissa?

Nykyisin videoiden käyttöä suositellaan innokkaasti yrityksen markkinoinnissa, mutta miksi videoita sitten kannattaa käyttää? Tässä alkuun muutama fakta videoiden tehokkuudesta markkinoinnissa:
 • Vuoteen 2022 mennessä online-videot muodostavat yli 82 % kaikesta kuluttajien Internet-liikenteestä. Tämä on jopa 15 kertaa enemmän kuin vuonna 2017. (Lähde: Cisco 2019)
 • 72 % asiakkaista haluaisi mieluummin oppia tuotteesta tai palvelusta videon avulla. (Lähde: HubSpot 2019)
 • Videon sisältävissä sosiaalisen median viesteissä on 48 % enemmän näyttökertoja. (Lähde: HubSpot)
 • LinkedIn-videokampanjoissa on 50 % katseluaste. (Lähde: LinkedIn 2018)
 • Videon lisääminen sähköpostiin voi lisätä klikkauksia 300 %. (Lähde: HubSpot 2019)
 • 73 % B2B-markkinoijista sanoo, että video vaikuttaa positiivisesti sijoitetun pääoman tuottoon. (Lähde: Tubular Insights 2015)


Mistä lähteä liikkeelle videotuotannossa?

Ensimmäisenä askeleena videotuotannon teossa on syytä miettiä videon tarkoitusta ja tavoitetta. Tavoitteena voi olla vaikkapa tuotteen tai palvelun myyminen, brändin tunnettuuden kasvattaminen tai uusien työntekijöiden tavoittaminen.

Kohderyhmällä on suuri rooli sekä videon sisällön suunnittelussa että jakelukanavien valitsemisessa. Yhtä yrityksen kohderyhmää voi kiinnostaa tarkat tiedot ja faktat, kun taas toista puhuttelee videon tunnelma ja kokonaisuus.

Tänä päivänä iso osa videoista jaetaan YouTubessa ja siellä näkyminen onkin yleensä arvokasta brändin tunnettuuden kannalta. Yhteistä kaikille jakelukanaville on se, että tavoitteena on saada kohderyhmä siirtymään videon avulla jollekin yrityksen omista kanavista, kuten verkkosivuille, blogiin tai sosiaalisen median kanaviin.

 

Tommin 5 vinkkiä kustannustehokkaaseen videotuotantoon

Suunnittele hyvin – hyödynnä videotuotanto myös tulevaa markkinointia ajatellen:
 • Älä lähde tekemään pelkkää yksittäistä kuvausta, vaan kerää samalla kerralla laadukasta materiaalia myös tulevaa markkinointia varten.
 • Esimerkiksi, kun kuvaat yritysvideota, voit samalla kuvata materiaalia asiakastöistä referenssivideoita varten.
Hyödynnä olemassa olevaa aineistoa:
 • Kaikkea ei aina tarvitse kuvata uusiksi, vaan omaa olemassa olevaa aineistoa kannattaa hyödyntää myös uusien videotuotantojen parissa.
 • Videopankeista voi lisäksi ammentaa materiaalia, jolloin parhaassa tapauksessa kuvauksia ei tarvitse lähteä suorittamaan pitkien etäisyyksien päähän.
Älä heitä euroja hukkaan – ota videot hyötykäyttöön markkinoinnissa:
 • Valitettavan usein käy niin, että hyviä videoita käytetään markkinoinnissa vain kerran, ja sen jälkeen ne jäävät unohduksiin, vaikka videoita olisi helppo hyödyntää monikanavaisesti.
 • Jos video sopii YouTubeen, sopii se myös muihin sosiaalisen median kanaviin.
 • Messuosastoille tehdyt videot pyörivät mainiosti myös verkkosivuilla tai info-tv:ssä.
 • Useimmiten yrityksen videot ovat käyttökelpoisia myös YouTube-mainonnassa, jonka ehdoton etu on sen edullisuus.
Valitse sopiva tekijä toteutukseen:
 • Videon tekemiseen kannattaa valita sopiva tekijä ja oikeanlainen toteutustapa.
 • Mieti huolella, onko video syytä toteuttaa viiden hengen elokuvatuotantotiimin voimin vai voisiko pienempi paikallinen toimija olla oikea ratkaisu.
 • Aina ei tarvita ammattilaista, vaan jos rohkeutta ja osaamista riittää, niin esimerkiksi Instagram Storiesit ja kevyet tuote- tai palveluesittelyt hoituvat myös omatoimisesti.
Vältä yleiset sudenkuopat tuotannossa ja sisällöissä:
 • Päivämäärät, vuosiluvut sekä muut muuttuvat numerot, kuten työntekijöiden lukumäärä, kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan videolta pois, jotta video olisi mahdollisimman pitkäikäinen.
 • Työturvallisuusvaatimusten huomioiminen on tärkeää, sillä esimerkiksi suojalasien tai kypärän puuttuminen saattaa aiheuttaa sen, että jokin kohtaus täytyy kuvata kokonaan uusiksi.
 • Muista myös kysyä lupa videolla esiintyviltä henkilöiltä, ettet törmää ongelmiin asian suhteen jälkikäteen.

Videoiden voimaa ja luovia ratkaisuja
Videoiden voima B2B-maailmassa on nyt suurempi kuin koskaan aiemmin. Me Myynninmaailmalla tuotamme yritysbrändisi mukaiset sisällöt aina laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Katso vielä Myynninmaailman showreel sekä tutustu tekemiimme asiakasvideoihin. Kun videotuotanto on ajankohtainen aihe myös teidän yrityksenne markkinoinnissa, käänny puoleemme!

Avainsanat: b2b-markkinointi