<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Millainen on hyvä yrityksen Instagram bio vuonna 2021?

Ja miksi siihen tulee kiinnittää huomiota?

Kirjoittaja:
Juulia Mäkelä, Markkinoinnin asiantuntija

MyMa_ig-bio_1200x627

Yrityksesi Instagram bio on yksi profiilisi tärkeimmistä osista. Miksi? Se on ensimmäinen asia, jonka käyttäjät näkevät vieraillessaan yrityksesi Instagram-tilillä.   

Intagram biolla on suuri merkitys uusien seuraajien houkuttelemisessa sekä brändin rakentamisessa. Lisäksi se vaikuttaa valtavasti yrityksesi löydettävyyteen Instagramissa. Huonosti rakennettu bio on kuin huonosti rakennetut nettisivut: jos käyttäjät eivät löydä kiinnostavaa sisältöä helposti ja nopeasti, he vaihtavat pian sivua. Sama pätee Instagramiin.  

Millainen sitten on hyvä Instagram bio? Lue vinkit alta! 

Brändinmukainen profiilikuva 

Tyypillisesti yritystileillä profiilikuvana on yrityksen logo, mutta sitäkin voi halutessaan päivittää tietyn teeman tai esimerkiksi vuodenajan mukaan. Tärkeintä kuvassa on kuitenkin yrityksen tunnistettavuus ja eri somekanavien yhtenäinen linja. Profiilikuvan tulee olla sellainen, että siitä tunnistaa yrityksen nopeasti. Tällöin yrityksesi ei jää noteeraamatta sosiaalisen median syötteessä.  

Käyttäjäprofiilin nimi on hakukoneoptimoitu Instagramissa. Voit parantaa tilisi löydettävyyttä valitsemalla tilisi nimeksi tunnistettavamman nimen (tämä ei kuitenkaan muuta käyttäjänimeäsi).   

 

Bioteksti 

Instagram bion maksimimerkkimäärä on 150. Mieti siis tarkkaan, mitä haluat sanoa yrityksestäsi ja tiivistä se tähän. Jos tekstiä on paljon, luettelomerkit tekevät biosta helpommin luettavan. Muista myös emojit! Ne säästävät tilaa ja harkittuina tehostavat viestiäsi.   

Kun käytät Instagramissa yritysprofiilia, voit lisätä bioon sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja yrityksesi fyysisen osoitteen ilman, että ne kuluttavat merkkimäärää.  

Biotekstin ulkoasua saa personoitua fonttien kustomoinnilla. Tätä varten tarvitset erillisen sovelluksen. Hyviä vaihtoehtoja löytyy sovelluskaupasta haulla Fonts for Instagram.  

 

Avainsanat käyttöön 

Löytyyhän biosta jo tärkeimmät avainsanasi? Hashtag toimii aihetunnisteena Instagramin algoritmille, joka on kautta aikain suosinut aihetunnisteilla määriteltyjä sisältöjä. Sama päätee myös bio-osioon. Monet käyttäjistä etsivät hashtageilla kiinnostavaa sisältöä Instagramissa, joten niiden löytyminen biosta parantaa tilisi löydettävyyttä.  

Mikäli yritykselläsi on käytössä oma, uniikki hashtag, se kannattaa ehdottomasti lisätä yrityksen bioon. Meillä Myynninmaailmalla tämä on #intohimonakasvu.   

Linkki biossa 

Ilmaisu ”linkki biossa” on tuttu kaikille Instagramin käyttäjille. Koska Instagramin bioon on mahdollista lisätä vain yksi linkki kerrallaan, mieti siis tarkkaan, mille sivulle haluat ihmisiä ohjata. Linkkaus suoraan yrityksen verkkosivujen etusivulle saattaa houkutella, mutta bion linkkiä kannattaa päivittää tilanteen mukaan. Esimerkiksi rekrytoinnin ollessa käynnissä, kannattaa biosta ohjata suoraan avoimet työpaikat sivulle, ja taas uuden blogin julkaisun jälkeen kannattaa etusivun sijaan ohjata suoraan blogitekstiin.  

Suosittelen tutustumaan myös työkaluun nimeltä LinkTree, jolla saat tehtyä uuden laskeutumissivun. Tämä laskeutumissivu/valikko näyttää yhdellä klikkauksella kaikki tärkeimmät sivut tai sivustot, joille haluat ihmisten päätyvän. Tänne saa helposti lisättyä useita linkkejä, ja niitä saa poistettua, siirreltyä tai piilotettua kätevästi. Perusversio on ilmainen ja useimmille tileille myös täysin riittävä.  

 

Käyttäjätilin kohokohdat (Story Highlights) 

Kohokohdat ovat Instagram tilillä näkyviä korostettuja Instagram Storyja, jotka on mahdollista kategorisoida haluamallaan tavalla. Normaalisti Instagram Storyt katoavat 24 tunnin kuluessa, mutta kohokohtiin nostettuina ne pysyvät profiilissasi yleisösi katseltavissa. Älä kuitenkaan tallenna kaikkia tarinoitasi profiilin kohokohtiin, vaan tallenna sinne vain parhaimmat ja merkityksellisimmät Storyt. Näin tilisi keskeisin sisältö löytyy vaivatta.  

Avainsanat: sosiaalinen media, instagram