<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Millainen tyyppi sisältömarkkinointisi on?

 Tiedämme, että onnistunut sisältömarkkinointi vaatii kohdeyleisön perusteellista tuntemista. Väitän, että onnistunut sisältömarkkinointi vaatii myös persoonien kohtaamista. Kaikilla brändeillä, jotka ovat sisältömarkkinoinnillaan nousseet someilmiöiksi, on yksi yhteinen piirre – niillä on oma, tunnistettava persoona, joka heijastuu kaikessa tekemisessä. Se suututtaa, se ihastuttaa, ja se jää mieleen.

Tästä pääsemme allekirjoittaneen lempimantraan: ei vain mitä, vaan myös miten. Yritysten sisältömarkkinointia seuratessa törmää monenlaisiin persooniin. Nappasin niistä kymmenen karrikoitua tyyppiä tähän esimerkiksi.

ITSESTÄÄN HUUTELIJA
Itsestään huutelija on suorastaan karismaattisen vetovoimainen ja itsevarma. Hän kulkee rinta pörheänä kuin riikinkukko keväällä, huudellen tarkasti harkittuja lausahduksia toimintansa erinomaisuudesta. Vastaväitteitä ei hyvällä kuunnella.

HILJAINEN SEURAILIJA
Hiljainen seurailija on enimmäkseen… noh, hiljaa. Hän seurailee vierestä ja epäröi lähteä mukaan juttuihin – millaisen kuvan hän mahtaa itsestään antaa? Hän pohtii tarkasti jokaista sanaa, jonka ilmoille päästää, ja jättää liian herkästi sanomatta asiansa vain sen vuoksi, että pelkää sen antavan väärän mielikuvan.

KAIKKIEN KAVERI
Kaikkien kaveri tahtoisi kovasti miellyttää koko ihmiskuntaa aina vauvasta vaariin. Hän käyttää runsaasti aikaa sen pohtimiseen, mitä toiset hänestä ajattelevat ja mitä häneltä odotetaan. Niinpä hän yrittää sorvata kaikki viestinsä sellaisiksi, että ne eivät jättäisi ketään ulkopuolelle.

INTOHIMOINEN MESSUAJA
Intohimoinen messuaja ja itsestään huutelija ovat itse asiassa melko samankaltaisia, mutta heissä on yksi perustavanlaatuinen ero: toinen korostaa itseään, toinen edustamaansa asiaa. Messuaja saarnaa asiastaan vaahto suupielistä valuen ja kerääkin usein ympärilleen runsaasti samanhenkisiä tyyppejä.

AHKERA SPÄMMÄÄJÄ
Ahkeralla spämmääjällä on aina asiaa. Paljon. Ja asian määrä korvaa laadun. Aiheita tulvii mieleen nopeammin kuin niitä ehtii käsitellä, ja ne täytyy luonnollisesti jakaa myös muiden tiedoksi. Spämmääjä onkin loistoluonne, kun etsitään viihdettä.

AJATELMIEN SUURKULUTTAJA
Ajatelmien suurkuluttajalla on paljon mielipiteitä, ja hän rakastaa pukea niitä erilaisiin sitaatteihin ja aforismeihin. Hän on todennäköisesti rauhaa rakastava sielu, joka haluaa levittää ympärilleen hyvää ja ehkä vähän siinä ohessa tuoda esille näkemyksiään siitä, miten palikoiden pitäisi maailmassa rakentua.

ASIALLINEN SUORITTAJA
Asiallinen suorittaja pysyy tiukasti asiassa. Hän ei tunne viihdettä, hän ei tunne harhapolkuja, eikä hän varsinkaan tunne käsitettä monipuolinen. Asiallinen suorittaja iskee faktat pöytään ja jättää ne siihen. Tehköön kukin niillä mitä tekee.

INNOVATIIVINEN INTOMIELI
Innovatiivinen intomieli bongaa kaiken uuden jo ennen kuin ne ovat ehtineet trendeiksi saakka. Hän on ensimmäisenä jonossa testaamassa uudet työkalut ja toimintamallit, ja nauttii suuresti aallon harjalla olemisesta. Hän pukeutuu viimeisimpiin muotivillityksiin ja käyttää uusimpia muotisanoja.

TAVOILLEEN USKOLLINEN
Tavoilleen uskollinen tekee kaiken kuten aina ennenkin. Hän ei turhaan vaihda hyväksi havaittua toimintamallia – ei vaikka useampi ihminen yrittäisi vakuuttaa, että nyt viimeistään olisi korkea aika päivittää toimintatapoja. Vanhassa vara parempi! 

SOVITTELEVA KESKUSTELIJA
Sovitteleva keskustelija tahtoo puhua sekä itsestään, että muista. Hän kuuntelee, mitä muilla on sanottavaa, ja pyrkii ottamaan palautteet huomioon. Hän ei anna oman asiansa talloutua toisten jalkoihin, mutta pitää huolen myös siitä, että muidenkaan äänet eivät talloudu.

Miten on, löysitkö joukosta sisältömarkkinointisi? Edustaako se sellaista persoonaa, jollaista haluaisit yrityksesi ilmentävän? Kysäise meiltä lisää, jos aihe alkoi kutkuttaa enemmänkin!


Sinua ehkä kiinnostaa katsoa myös video, jolla inbound-markkinoinnin pioneeri Mikko Seppä kertoo, miten voit hyödyllisillä sisällöillä ansaita asiakkaidesi huomion ja markkinoida jopa 10 kertaa perinteistä markkinointia tehokkaammin!

Älä kerjää, vaan ansaitse asiakkaidesi huomio. KATSO VIDEO

 

Avainsanat: b2b-markkinointi, sisältömarkkinointi, viestintä