<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Web Summit 2018: Mitä tapahtuu markkinoinnissa vuonna 2019

websummit2018

Sain kunnian osallistua Euroopan suurimpaan teknologia-alan tapahtumaan Lissabonissa. Web Summit 2018 keräsi kaiken kaikkiaan 70 000 osallistujaa ympäri maailman sekä maailmalla kovaa kasvavat brändit, päättäjät ja uudet innovatiiviset startupit mahtavine teknologioineen. Loppuunmyyty tapahtuma esitteli markkinoinnin muutoksen, uudet tavat tavoittaa potentiaaliset asiakkaat ja teknologiat niiden tueksi.

Tässä ensimmäisen kahden päivän poiminnat tulevalle vuodelle:
  1. Brändin rakentamisen merkitys ei katoa, mutta tapa rakentaa muuttuu. Oman brändin rakentamisessa ei ole enää kyse vain siitä, miten paljon näyttökertoja logomme saa. Brändityön tueksi on oltava selkeä strategia, jossa on erityisen huolella mietitityt, avainasemassa olevat kohderyhmät ja heille tehdyt arvolupaukset. Aivan kuten markkinointistrategian, myös brändistrategian on nojauduttava tavoitteisiin, joita seurataan kurinalaisesti matkan varrella. Strategian onnistumisen kannalta tulisi kiinnittää huomiota myös pieniin yksityiskohtiin, ja hakea onnistumisia ja kehitysaskeleita tämän kautta. Seurannan ja mittauksen merkitys korostuu entisestään.
  1. Datan merkitys jatkaa kasvamistaan nyt ja tulevaisuudessa. Markkinoinnin data antaa ymmärrystä ja helpottaa ennustamista. Data auttaa myös valitsemaan oikeanlaiset markkinoinnin toimenpiteet ja tekemään muutoksia oikeaan aikaan. Tulevaisuudessa markkinointihenkilöiden ja päättäjien tulee ymmärtää dataa ja eri teknologioita sen ympärillä. Näillä eväillä pärjätään myös tulevaisuuden kilpailussa.
  1. AR (augmented reality) ja VR (virtual reality) mullistavat markkinoinnin tulevaisuudessa. Ehkä jopa samalla tavalla kuin aikanaan internetin tulo? Teknologioiden hyödyntäminen vaikuttaa merkittävästi meidän jokaisen ostopäätökseen, toimialasta riippumatta.
  1. Kanavista Facebook ja Google jatkavat kasvuaan. Näiden kahden ennustetaan valtaavan jopa 50 % koko markkinasta. Toisaalta kuluttajan ajankäyttöä keskeyttävä markkinointi vähenee, kun taas heidän arkeensa luonnollisesti kuuluvat kanavat, kuten Pinterest kasvattavat suosiotaan.
  1. Tarinoiden ja sisältöjen merkitys kasvaa entisestään. Yleisölle on tarjottava sitä mikä heitä oikeasti kiinnostaa. Oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Sisältöjä tuotetaan oikeille kohderyhmille tarpeeseen ja ennalta määriteltyyn tavoitteeseen eri keinoin. Luovuuden merkitys korostuu sisällöissä, ja kaikkein tärkeimmäksi mittariksi muodostuu kohderyhmän sitoutuminen (engagement).

 

Suurin haaste tulevaisuudessa on datan keräämisen varjopuolet, kuten yksityisyyden suoja markkinoinnissa. Datan keräämisen ja tieto käyttötavoista tulisi olla avointa.

Markkinoinnin tekijöille tulevaisuus tuo mukanaan mielenkiintoisia muutoksia. Markkinointiin tarvitaan suurta kulttuurimuutosta, koulutusta, osaamisen jakamista ja nopeaa muutoskykyä. Tulevaisuudessa kaikki joutuvat miettimään, miten tehdään tehokasta teknologiapohjaista markkinointia.

 

Jos tarvitset apua vuoden 2019 markkinoinnin suunnitteluun, ota meihin yhteyttä - me autamme!

 

Tutustu myös maksuttomiin oppaisiimme:

 

Inbound-markkinoinnin opas B2B-yritykselle

Inbound-markkinoinnin opasvideo

7 askelta tuloksellisempaan somemarkkinointiin

 

Avainsanat: uutta oppimassa