<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Miten HubSpot voi auttaa sinua poikkeustilanteessa?

Teemu-blogi-1200x628[1842]Käynnissä oleva poikkeustilanne on haastanut yritykset ottamaan käyttöön uusia toimintatapoja toiminnan varmistamiseksi. Suurin osa etätöihin kykenevistä yrityksistä on jo onnistunut saamaan vaadittavat etäyhteydet ja -työkalut kuntoon ja arkisen perustoiminnan rullaamaan.

Osalle muutos on ollut kuitenkin nopea ja suuri, ja etätyön ja uusien työkalujen osalta on jo nähtävillä myös ongelmia. Tiedon välittäminen organisaation sisällä on haastavampaa, briiffaukset jäävät helposti puutteellisiksi ja asiakaskommunikaatio rakoilee. Ilman apuvälineitä, asioiden seuraaminen on erittäin vaikeaa.

Ratkaisun ongelmiin tarjoaa HubSpot CRM, jonka avulla tietojen, tehtävien ja asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen kirjaaminen sekä ihmisten vastuuttaminen on suoraviivaisempaa. Se kerää meille tietoa, jonka pohjalta toiminnan seuraaminen – ja tarpeen vaatiessa myös kehittäminen – on helpompaa.

Kokosimme yhteen muutamia HubSpotin ominaisuuksia, jotka auttavat sinua parantamaan tiedonkulkua organisaatiossasi silloinkin, kun ihmiset tekevät töitä etänä. Parasta näissä ominaisuuksissa on se, että saat ne käyttöösi ilmaiseksi, ilman juoksevia kuukausikustannuksia.

Mikä on HubSpot?

HubSpot on monipuolinen markkinoinnin ja myynnin ohjelmistotyökalu, joka on äänestetty useaan kertaan maailman parhaaksi CRM-järjestelmäksi. Jo ilmaisversiossa asiakas saa käyttöönsä kattavasti työkaluja CRM:n ylläpitoon, markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun. Maksullisten lisäosien ja -palveluiden kautta pystyt esimerkiksi automatisoimaan markkinointia todella tehokkaasti.

HubSpot sopii niin yhden hengen yrityksille kuin suurille tiimeille, sillä sen ominaisuudet ovat helposti skaalattavissa. Myös käyttäjien hallinta on suoraviivaista: kutsu organisaation jäsen käyttäjäksi sähköpostitse, määritä hänelle käyttöoikeudet – ja valmista tuli.

Notes / Muistiinpanot

HubSpotissa muistiinpanoja voi kirjata suoraan asiakkaan tai liidin omaan profiiliin, jossa kirjaukset ovat aikajärjestyksessä ja kaikkien organisaation käyttäjien saatavilla. Näin asiakkaiden kanssa pidetyt palaverit ja sovitut asiat ovat tallessa ja helposti löydettävissä, eikä edellisen palaverin muistioita tarvitse kaivaa vanhoista vihkoista tai post-it-lapuista.

Voit myös tägätä muistiinpanoihin käyttäjiä, jolloin he saavat sähköpostiinsa ilmoituksen kirjauksesta. Työntekijät saavat tiedon samalla, kun kirjaat muistiinpanon. Näin kaikki tietävät, missä mennään ja mistä on sovittu. Muistiinpanot toimivat myös puhelimella. Kun puhelu päättyy, voit kirjata muistiinpanon suoraan sen henkilön tai yrityksen profiiliin, jonka kanssa juuri puhuit.

Tasks / Tehtävät

HubSpotissa on oma tehtävänseurantatyökalu, jonne kuka tahansa organisaation käyttäjistä voi luoda tehtäviä itselleen tai muille organisaation käyttäjille. Tehtävät voidaan kirjata myös suoraan tietyn asiakkaan profiiliin, mikä tekee henkilöiden vastuuttamisesta ja briiffaamisesta vieläkin helpompaa. Voit luoda ja hallinnoida tehtäviä myös puhelimella, esimerkiksi heti puhelun jälkeen.

Käyttäjän omat tehtävät jäävät näkyviin käyttäjän omalle listalle. Näin työpäivää on helpompi suunnitella ja  varmistaa samalla, ettei mikään tehtävä tipahda joukosta. Tehtävistä, joille on määritelty deadline, tulee automaattisesti muistutus käyttäjän sähköpostiin. Tehtävät poistuvat listalta vasta, kun tehtävän saaja merkitsee sen itse suoritetuksi.

 

Raportointi ja seuranta

Etätöissä seurannan ja raportoinnin merkitys korostuu etenkin myynnin ja tarjousten osalta. Moni hyödyntää edelleen Exceliä raportoinnissa, mutta sen manuaalinen ylläpitäminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. On myös hyvin todennäköistä, että jossain vaiheessa systeemi pettää ja luvut eivät täsmää.

HubSpotin avulla organisaatiosi saa käyttöönsä automaattisen ja ennakoivan raportoinnin, josta kuka tahansa pystyy nopeasti ottamaan tärkeimmät luvut talteen. HubSpot tallentaa automaattisesti tietoja esimerkiksi tarjousten ja myynnin kokonaismäärästä sekä myynnin ennusteesta, jotka ovat tärkeitä tietoja niin myyntijohtajalle, toimitusjohtajalle kuin yrittäjällekin. Myös soittojen, tapaamisten, sähköpostien ja muistiinpanojen lukumäärää on helppo seurata ja raportoida.

HubSpot seuraa ja tallentaa automaattisesti myös kaikki organisaation palaverit (myös Teams-palaverit), sähköpostit, soitot ja muistiinpanot, joten pysytte kaikki helposti ajan tasalla siitä, mitä kukin on tällä viikolla tehnyt ja kehen on oltu yhteydessä. Tämä helpottaa tulevien soittojen suunnittelua.

Myynnin automaatio

Nyt jos koskaan, on tärkeää auttaa yrityksen omaa myyntitiimiä onnistumaan, sillä he tarvitsevat uusia, kuumia liidejä sekä apua tarjousten seuraamiseen ja kontaktitietojen keräämiseen.

Kun HubSpot on yhdistetty verkkosivustoon, se kerää dataa yrityksistä, jotka käyvät sivustolla. Tiedot tallentuvat automaattisesti vierailijoiden omiin profiileihin. Omaa työkalua seurannalle ei siis tarvita, mikä säästää myyntitiimin aikaa ja helpottaa huomattavasti liidien tuottamista ja keräämistä. HubSpotissa voit myös rakentaa lomakkeita verkkosivuille ja lähettää uutiskirjeitä, joten markkinointitiimisi on tiiviisti mukana tukemassa myyntitiimin toimintaa.

HubSpot auttaa myyntitiimiä myös tarjousten täyttämisessä ja seurannassa myyntipolun eri vaiheissa. Deal-osiossa voit luoda oman, räätälöidyn myyntipolun ja kirjata tarjoukset suoraan myyntipolun eri vaiheisiin. Tarjouksen edetessä voit siirtää sitä aina eteenpäin myyntipolun mukaisesti. Näin tarjousten täyttäminen ja seuraaminen on helppoa ja nopeaa. 

Kun integroit HubSpotin Outlookiin tai Gmailiin, myyjät saavat vielä yhden erinomaisen työkalun käyttöönsä: voit seurata, milloin vastaanottaja avaa lähettämäsi sähköpostin. Näin myyntitiiminne osaa ottaa asiakkaaseen yhteyttä juuri oikeaan aikaan. Tämä nopeuttaa etenkin tarjousten käsittelyä.  

Chat / Chatbot

HubSpotissa on myös oma chat-työkalu, jonka saa liitettyä helposti verkkosivuille. Näin asiakkaiden on vaivatonta ottaa yhteyttä silloinkin, kun fyysinen tapaaminen ei onnistu. Chat on myös hyvä tapa kerätä uusia liidejä verkkosivuston kävijöistä.

Tarjolla on myös chatbot, jonka avulla voit keskustella asiakkaidesi ja liidiesi kanssa ilman, että kukaan joutuu päivystämään chatin vieressä. Chatbotin avulla voit määrittää avoimia kysymyksiä ja vastauksia sekä rakentaa niiden pohjalta keskustelupolkuja, jotka ohjaavat henkilön eteenpäin oikeaan paikkaan.

Chatbot on muuten tällä hetkellä yksi nopeimmin suosiotaan kasvattavista työkaluista markkinoilla, joten sen mahdollisuuksiin kannattaa tutustua!

Haluatko kuulla lisää?

Järjestimme aiheesta webinaarin Miten maksuton HubSpot CRM-järjestelmä voi auttaa B2B-yrityksen myyntijohtoa poikkeustilanteessa ja sen jälkeen. Katso webinaaritallenne! 

Avainsanat: hubspot, poikkeusolot