<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Näkymättömyys verkossa on vaaraksi bisneksellesi

Nykyään kaikki tieto löytyy verkosta, ja pelkästään Suomessa tehdään vuosittain yli kymmenen miljardia hakua Googlessa. Tämä on merkki siitä, että ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut – ostaja on ottanut vallan ja osaa etsiä tietoa sekä suhtautua löytämiinsä tietoihin kriittisesti. B2C-puolella verkkonäkyvyyteen on herätty panostamaan, mutta B2B-puolella Suomessa on vielä kehittymisen varaa. Miksi B2B-yrityksen on syytä näkyä verkossa? 

  • 89 % B2B-päättäjistä aloittaa hankintojen teon internetissä 
  • B2B-päättäjät tekevät keskimäärin 12 Google-hakua ennen yhteydenottoa verkkosivujen kautta 
  • 70 % B2B-ostajien ostopäätöksestä on tehty ennen yhteydenottoa myyjään 

Onko siis näkymättömyys verkossa vaaraksi bisneksellesi? Vastaus tähän on jyrkkä kyllä.  

Koska verkko on pullollaan tietoa, on yhä tärkeämpää kiinnittää huomiota siihen, miten yrityksesi verkkosivusto nousee hakukoneissa näkyviin. Googlen käyttäjistä 80 % valitsee sen yrityksen sivun, joka löytyy hakutuloksissa ensimmäisen kymmenen sivuston joukosta. Näille kilpailukykyisimmille mainospaikoille verkkosivustosi ei pääse, jos yrityksesi ei panosta hakukoneoptimointiin ja hakusanamainontaan. 

Hakukoneoptimointi  Maksimoi ilmainen näkyvyys ja tehosta maksetun mainonnan tuloksia 

Hakukoneoptimointi tai SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa sitä, että sivustosi löydettävyyttä ja näkyvyyttä parannetaan hakukoneissa. Miksi sitten olisi tärkeää parantaa näkyvyyttä hakukoneissa?  

  • Hakukoneoptimoinnilla saat lisää näkyvyyttä Googlessa, jolloin oikeat henkilöt = potentiaaliset asiakkaat löytävät verkkosivustosi 
  • Saat enemmän potentiaalisia kävijöitä sivustollesi ja liidien määrä sekä myynti kasvavat 
  • Googlen maksetun mainonnan tulokset paranevat 
  • Katso lisää hakukoneoptimoinnin hyötyjä >> 

Hakukoneoptimointi on tärkeä tuki Googlen maksetulle mainonnalle: kun laskeutumissivut on rakennettu hakukoneoptimoinnin suunnitelman perusteella, on maksettu mainonta edullisempaa ja tehokkaampaa. B2B-yrityksen olisikin tärkeää huomioida sivustolla ensin hakukoneoptimointi ja panostaa vasta tämän jälkeen hakusanamainontaan. 

Google-mainonnan käyttö on Suomessa kasvanut viime vuosien aikana suuresti, mutta hakukoneoptimoinnin hyödyntäminen on Suomessa vielä vähäisempää. Miksi hakukoneoptimointiin ei panosteta?  

Hakukoneoptimointi nähdään usein hyvin teknisenä, aikaa vievänä ja vaikeana asiana, joka helposti sivuutetaan. On totta, että hakukoneoptimointiin liittyy paljon teknisiä asioita, mutta ilman teknistäkin osaamista voit parantaa helposti verkkosivustosi hakukoneoptimoinnin pisteitä. Kuinka tämä tapahtuu? Kasasin oppaaseen 5 helposti toteutettavissa olevaa ja ilmaista hakukoneoptimoinnin toimenpidettä B2B-yrityksen hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.

 

Opas_B2B-yrityksen_hakukoneoptimointi

 

Lataa ilmainen opas B2B-yrityksen toimivaan hakukoneoptimointiin tästä >>

 

 

 

Avainsanat: google-mainonta, b2b-markkinointi, oppaat