<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Onnistuneella myyntikulttuurilla tehostat myyntisi kasvua

Arvoisa myyntijohtaja, oletko koskaan miettinyt mitä on myyntikulttuuri ja minkälainen se on juuri sinun yrityksessäsi? Tietääkö yrityksesi henkilöstö myyntikulttuurin tärkeyden ja mikä on heidän roolinsa siinä? Onko teidän yrityksessä juuri niin, että vain myyjät myy ja tuotannon puoli keskittyy tuotantoon? 

Jotta saisit näihin kaikkiin vastauksen, sinun tulisi ihan ensiksi selvittää myyntikulttuuri ja sen taso omassa yrityksessäsi. Onko niin, että olet yksin muutaman muun myyjän kanssa eikä muita kiinnosta myynti? Mikäli myynnin ja tuotannon välillä tuntuu olevan kuilu, on sinun tehtäväsi myynnin johtajana kaventaa tai poistaa se.

Myyntiprosessi ei ole enää tänä päivänä vain myyjien työtä vaan kaikkien on osallistuttava myyntiprosessiin ja asiakastapaamisiin. Yritä löytää yrityksestäsi mielipidevaikuttajat, avain asiantuntijat sekä osastojen esimiehet, joita alat lähestyä ensin. Kun olet löytänyt nämä henkilöt, käy heidän kanssaan kahden kesken läpi, mitä myynti on ja kuinka se vaikuttaa koko organisaatioon sekä erityisesti heidän osastoihinsa. Ota heidät mukaan asiakastapaamisiin ja oikeisiin myyntitilanteisiin, jotta he näkevät kuinka se etenee. Moni työntekijä voi erehtyä vielä luulemaan, että myynti on edelleen pakkomyyntiä. Lisäksi käy kehityskeskusteluissa läpi asiakastilanteita, jotta jokainen ymmärtää strategian ja ryhtyy miettimään asiaa asiakkaan kannalta.

Sisäinen viestintä on yksi iso osa-alue ja sitä pitää tehdä usein. Muista tuoda esille sisäisissä palavereissa kaikki onnistumiset ja asiakastarinat. Kun nostat esille myyjän, joka on saanut kaupan maaliin, älä unohda mainita myös asiantuntijaa. Näin myös asiantuntija kokee saavansa arvostusta omasta työstään ja sen merkityksestä organisaatiolle.

Opeta lisäksi henkilöstöllesi, mitä hyötyä asiakkaalle on teidän palveluista. Miten se on auttanut asiakasta hänen yrityksensä tarpeissa. Jotkut työntekijät eivät välttämättä edes tiedä, mitä hyötyä yrityksen palvelu oikeasti tarjoaa asiakkaillenne. Kun kerrot asiakkaiden onnistumisista, saat myös oman henkilöstösi innostumaan ja kiinnostumaan aiheesta. Muista myös ottaa henkilöstöä mukaan asiakasiltoihin ja tapahtumiin, missä heillä on mahdollisuus tutustua asiakkaisiin ja olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

Minkä takia myyntikulttuuri on sitten tärkeä?

Talon sisällä myyjien ja myynnin on saatava saumattomasti apua tarvittaessa, jotta hommat hoituvat ja asiakas on tyytyväinen. Asiantuntijoiden tulisi myös myyjien lisäksi ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Kun he tämän tekevät varmista, että he ymmärtävät miksi heidän piti tehdä se. Muiden kuin myyjien kontaktinotto tuo lisäarvoa sekä yritykselle että myyntikulttuurille. Se viestii myös asiakkaalle hyvästä asiakaspalvelusta ja kiinnostuksesta.

Tiivistettynä:

  • Ole sitkeä.
  • Tee itsellesi kunnon suunnitelma myyntikulttuurin analysointia ja luomista varten
  • Osallista ihmisiä niin paljon kuin kykenet – mitä enemmän, sitä parempi.
  • Viesti säännöllisesti
  • Anna arvostusta

Hyvä myyntikulttuuri korreloi myynnin menestystä ja siksi se on tärkeä yritykselle. Ole mukana yrityksesi myyntikulttuurissa ja kommunikoi henkilöstön kanssa, jotta he ymmärtävät sen tärkeyden.

Kukaan ei tee myyntityötä yksin!

 

Avainsanat: b2b-myynti, myynnin johtaminen