<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Oppeja Bostonista - vinkit  LinkedIn-mainontaan, B2B-videotuotantoon ja kitkattomaan käyttäjäkokemukseen

inboundSyyskuun alussa kävimme Bostonissa maailman suurimmassa Inbound-seminaarissa hakemassa oppeja ja aistimassa mihin suuntaan markkinointi ja myynti ovat menossa. Kokonaisuudessaan seminaarin anti oli erittäin kova. Seminaaripäivät kuluivat aamusta iltaan erilaisten luentojen parissa.  Johtava asiantuntijamme Henri Raatikainen kokosi tähän blogitekstin poimintoja ja tärkeimpiä huomioita muutamalta valitulta luennolta.

 

Ensimmäinen poiminta on B2Linked.com AJ Wilcoxin puhe LinkedInin mainostyökalun strategioista erityisesti B2B-ympäristössä.

LinkedIn-markkinointi on B2B-yritykselle luonteva ja usein parhaiten markkinointiin soveltuva kanava. Kanavana LinkedIN sopii erityisen hyvin toimihenkilöiden rekryämiseen. Jos esimerkiksi haet tietyn alan myyntijohtajia, joilla on vähintään 5 vuoden kokemus, LinkedInin mainostyökalulla sinun on mahdollista kohdistaa mainontaa juuri heille.

Eri somekanavista ihmiset pitävät LinkedIn-tietonsa parhaiten ajan tasalla, varsinkin nykyisen työpaikkansa tietojen osalta. Selkeä ero on myös siinä, missä mielentilassa ihminen viettävät aikaa vaikkapa YouTuben, Instagramin tai LinkedInin puolella. LinkedInissä ihmisillä on selkeästi bisnes-mielentila. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun teet markkinointia.

AJ Wilcoxin 5 vinkkiä tehokkaampaan LinkedIn-mainontaan:

 • Sponsoroidut julkaisut toimivat. Joskus yksinkertainen asia on vain toimivin, lähde siis rohkeasti markkinoimaan sponsoroimalla LinkedIniin tekemääsi julkaisua.
 • Vältä automaattista hintatarjousstrategiaa. Automatiikan johdosta  maksat helposti liikaa ilman merkittäviä tuloksia.
 • Mainonnan kohdentamisessa vähintään yhtä tärkeää - ellei jopa tärkeämpää - on sulkea pois kohdistuksia kuin lisätä niitä. Tällä voidaan saavuttaa mainonnalle edullisempi hintataso.
 • Kiinnitä huomiota klikkausprosenttiin. Liian pienet klikkausprosentit tappavat mainoksen tuottavuuden ja hintataso karkaa helposti käsistä. Jos klikkausprosentti tippuu alle 0,35 %, kokeile tehdä uusi mainos. Mikäli pääset yli 1 % klikkausprosenttiin, olet voittajan tiellä ja mahdollisuuksien mukaan voit nostaa hintatarjouksia/budjettia ja tavoitella entistä suurempia klikkausprosentteja.
 • Videoissa tekstitykset tärkeät, pääsääntöisesti videoita katsotaan ilman ääniä. Huomionarvoista on, ettet voi tehdä uudelleenmarkkinointia videoilla. Uudelleenmarkkinointi ei muutenkaan ole LinkedInin vahvin puoli.

Toinen ajatuksia herättävä luento oli Hubspotin Dan Tyren luento siitä miten kuluttajien käyttäytyminen on muuttunut ja millaisia vaatimuksia heillä nykyisin on:

 • Yksi painotettu asia oli helppous. Kaikenlainen turha säätäminen ärsyttää ja tekee asioista monimutkaisia. Ennen vanhaan piti varmistaa toimiiko tuote varmasti ja onko siinä tarvittavat ominaisuudet. Tuotteen käyttöönotto ja asennus sujui vain manuaalin avulla. Kaikki tämä on mennyttä maailmaa. Asiakkaan aika on arvokasta, asioiden pitää sujua kitkattomasti, joka paikassa, koko ajan. Kaiken yksinkertaisesti täytyy toimia helposti. Alusta loppuun.
 • Näytä miten tuote tai palvelu toimii. Näin asiakas voi kysyä parempia ja tarkentavia kysymyksiä. Varmista, että asiakas ymmärtää ratkaisun mieluummin heidän kontekstissaan kuin omassasi. Jos pystyt näyttämään kokonaisuuden videon muodossa, aina vain parempi. Silloin asiakas voi palata asiaan  tarvittaessa uudelleen.
 • Kuuntele asiakasta. Kuulostaa yksinkertaiselta ajatukselta, mutta on kaikessa yksinkertaisuudessaan onnistumisen kriittinen tekijä. Ainoastaan kuuntelemalla ymmärrät asiakkaan persoonallisuutta ja tapaa, jolla hän haluaa asiat esitettävän. Ymmärrät myös mikä määrä puhetta on riittävä, ja osaat rytmittää puheen ja kuuntelemisen suhteen. Oikealla rytmityksellä on suuri merkitys tapaamisen sujuvuuteen. Muista, että juuri kyseinen tapaaminen tai puhelu voi olla päivän ainoa hetki, kun joku oikeasti keskittyy kuuntelemaan asiakasta.
 • Älä myy kaikille kaikkea. Myyjänä sinä olet vastuussa siitä, että olet ymmärtänyt asiakkaan tarpeet ja osaat suositella oikeanlaisia tuotteita tai palveluita. Mikäli myyt jotain ja se ei toimi, se ei ole koskaan asiakkaan vika vaan sinun. Ymmärrä siis myös myyjänä sanoa ei oikeissa paikoissa.

Kolmas poiminta koskee B2B-videoita, joita käsiteltiin useammassa luennossa. Tässä kootusti niistä tärkeimpiä huomioita:

 • Videoita tuotetaan ja katsotaan koko ajan enemmän. Tämä ei ole varsinaisesti uusi asia tai yllätys. Merkittäväksi videot nousevat, kun mietitään, miten ihmiset omaksuvat kuulemaansa tai näkemäänsä tietoa. Tutkimusten mukaan omaksumisesta 20 % tapahtuu kuuntelemalla, 30 % näkemällä ja 70 % kuuntelemisen ja näkemisen yhdistelmällä. Voit miettiä tätä vaikkapa siten, että kuuntelet tunnin puheen pelkästään puhelimessa. Ero siihen, että olet läsnä ja näet samalla puhetta tukevaa videomateriaalia, on merkittävä.
 • YouTubessa videoiden keskimääräinen katseluajan kesto on kasvanut merkittävästi. Vuonna 2018 keskimäärinen aika oli 0:58 min kun taas tänä vuonna se oli jo 1:14 min. Sosiaalisessa mediassa videosisältö on myös yleistynyt merkittävästi, mutta videon katseluaika on lyhentynyt melkein samassa suhteessa, siellä keskimääräinen katseluaika on vain 6 sekuntia, kun vuonna 2018 se oli 20 sekuntia. Sosiaalisessa mediassa toimiikin paremmin erittäin lyhyet videot. Sosiaaliseen mediaan tarkoitettujen videoiden tuotannossa täytyykin vielä enemmän kiinnittää huomiota, että saat tarvittavan asian tiivistettyä.
 • Verkkosivuilla olevia videoita katsotaan selvästi pidempään. Sinusta ja sisällöistäsi kiinnostunut asiakas on jo saatu vierailemaan verkkosivuillasi ja itse video ei ole enää pelkkä houkutin. Verkkosivuillasi asiakkaalla on aito kiinnostunut katsoa videota ilman häiriötekijöitä. Muista siis laittaa mainonnassa oleva video - tai mielellään sen pidempi ja informatiivisempi versio -  myös verkkosivuillesi.
 • Luo verkkosivuille videoita, joissa näytetään, miten tuotteesi tai palvelusi käytännössä toimii. Pelkän tekstin sijaan kävijä todennäköisemmin katsoo asian videolta kuin lukee sen pelkkänä tekstinä.

Avainsanat: b2b-markkinointi, inbound-markkinointi, uutta oppimassa