<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Parempi somestrategia taskussa kuin kymmenen sisällöntuottajaa valloillaan

 
Äkkirynnäkkö sosiaaliseen mediaan on kuin kiipeäisi takamus edellä puuhun. Kyllähän se onnistuu, mutta matka voi olla kuoppainen ja hermot kireällä useamman kerran. Lisäksi matkan varrella saattaa tulla vähän ylimääräisiä osumia sekä kiipeäjälle että katsojille, toiminnan puutteellinen suunnittelu kun saattaa välillä kostautua ikävästikin. Mutta mistä sitten kannattaisi lähteä liikkeelle?

 

Kokosin muutaman kohdan listan, joista aloittamalla päästään jo hyvään vauhtiin! Mitä huolellisemmin homman suunnittelee ja mitä tarkemmin se kytketään yrityksen kokonaistoimintaan, sitä paremmin sosiaalinen media myös palvelee sekä yritystä että kohderyhmiä. Eli aloita näistä:

1. Määrittele tavoitteet ja kohderyhmät

Tavoitteletko sosiaalisessa mediassa myynnin kasvattamista? Haluatko luoda tietynlaista mielikuvaa yrityksestäsi ja brändistäsi? Vai etsitkö uutta kanavaa asiakaspalvelulle ja tiedottamiselle? Ison kuvan hahmottaminen on koko homman A ja O, sillä mukaan ei kannata hypätä vain siksi, että kaikki muutkin tekevät sitä. Mitä juuri sinun yrityksesi haluaa saavuttaa sosiaalisessa mediassa?

2. Valitse sopivat kanavat

Sosiaalisen median kanavat ovat enemmän tai vähemmän erilaisia. Niissä myös viihtyy erilaisia ihmisiä. Sen sijaan, että ahnehtisi kaiken kerralla ja ryhtyisi hommiin niissä kaikissa, kannattaa ennemmin miettiä, mitkä niistä vastaisivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin. Kanavavalinta on helpompi tehdä sen jälkeen, kun yleiset tavoitteet sekä oleelliset kohderyhmät sosiaalisen median markkinoinnille on määritelty.

3. Mieti mitä ja millaisilla sisällöillä viestit

Kuka on se persoona, joka sivullasi puhuu, ja millaista viestiä haluat yrityksesi sidosryhmille kertoa? Määrittele tärkeimmät pointit ja suunnittele sisältöä jo etukäteen – kun sisällöntuotanto on suunnitelmallista, sosiaalisen median ylläpito onnistuu myös kiireisenä päivänä. Näin myös varmistetaan se, että sisällöt palvelevat kohderyhmiä tasaisesti ja monipuolisesti. 

4. Määrittele resurssit ja vastuut

Markkinointi sosiaalisessa mediassa vie aikaa – vasemmalla kädellä sitä ei kannata hoitaa. Siksi strategiassa kannattaa määritellä myös se, miten paljon siihen on käytettävissä aikaa, millä työkaluilla sitä hoidetaan ja kuka homman toteuttaa. Näin peli on selvä kaikille osapuolille eikä ylimääräistä jahkailua tule sen osalta, kuka tekee mitäkin.

5. Valitse tavoitteisiisi ja toimintaasi sopivat mittarit

Jotta tavoitteiden saavuttamista pystytään seuraamaan, täytyy valita tarkoitukseen sopivia mittareita. Muista sopivia mittareita valitessasi S.M.A.R.T-kaava – eli mittareiden tulisi olla Spesifeitä, Mitattavia, Aikaan sidottuja Relevantteja ja Tavoitettavissa olevia. Esimerkiksi seuraajamäärä, sitoutumiset julkaisuihin ja liikenne kotisivuilla ovat hyviä lähtökohtia.


Sitten vain kokeilemaan! Sosiaalinen media on mahdollisuuksia täynnä ja parhaimman otteen siihen saa, kun kääräisee hihat ylös ja työntää kädet suoraan mutaan. Me olemme täällä myös mielellämme avuksi! Saat meiltä sosiaalisen median palvelut aina sisällöntuotannosta strategian suunnitteluun saakka. Tutustu palveluihimme lisää täältä.

Sinua ehkä kiinnostaa kuulla myös, kun Mikko Seppä kertoo, miten voit hyödyllisillä sisällöillä ansaita asiakkaidesi huomion ja markkinoida jopa 10 kertaa perinteistä markkinointia tehokkaammin!
Katso video tästä!

Älä kerjää, vaan ansaitse asiakkaidesi huomio. KATSO VIDEO

 

Avainsanat: b2b-markkinointi, somemainonta