<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Se miten myyt ratkaisee, ei se mitä myyt

Bostonin INBOUND 2019 -seminaarin ensimmäiset puheenvuorot on kuultu. Ensimmäisen varsinaisen seminaaripäivän anti tiivistyi HubSpotin perustajien Brian Halliganin ja Dharmesh Shahin puheenvuoroihin, jotka voi kiteyttää kahteen lauseeseen:

Menestyvimmät yritykset eivät mieti sitä MITÄ he myyvät, vaan MITEN he myyvät. Keskity kitkattomaan asiakaskokemukseen - dollars flow where the friction is low!

Brian Halligan lavalla INBOUND 2019 -seminaarissa

Ja isossa kuvassa tähän tiivistyykin myös kaikki muu päivän anti. Puheenvuoroissa teemana voi sinänsä olla luovuus, markkinoinnin suunnittelu ja johtaminen, laadukas sisällöntuotanto, Hubspotin tuoteuutuudet, tai vaikkapa Linkedinin ja Facebookin uudet mainonnan keinot. Kaiken kokoavana kattoteemana on ylivoimainen asiakaskokemus.

"Narrow your focus to delight your customers" - Dharmesh Shah, HubSpot

Meiltä markkinoijilta toivottiin rohkeutta olla erilaisia ja erottautua. Onkin ensiarvoisen tärkeää selvittää ensin itselleen, mitä ja ketä arvostamme ja miten se toiminnassamme näkyy, ja sen jälkeen rohkeasti viestiä asia sekä mainonnan keinoin, että yrityksen jokapäiväisessä tekemisessä.

Mutta mitkä ovat ensimmäisen päivän jälkeen havaitut mainonnan trendit? Yksi trendi ei muutu mihinkään. Sisällöntuotanto ja laadukkaat sisällöt ovat mainonnan keskiössä. Se ei sinänsä ole mitään uutta. Uutta on se, että pelkkien sisältöjen sijaan meidän täytyy markkinoijina keskittyä personoituun sisältöön datan ja automatiikan avulla. Tuohon ylivoimaiseen asiakaskokemukseen pääsemme ainoastaan käyttämällä dataa pohjana tarjotessamme asiakkaillemme sisältöjä ostopolun eri vaiheissa. Datan ja sen perusteella tehtävän segmentoinnin perusteella voimme tarjota asiakkaillemme juuri oikeat, heitä palvelevat sisällöt.

Ja jos yksi trendi täältä täytyy nostaa ylitse muiden, niin se on ehdottomasti erilaiset messenger-mainonnan ratkaisut ja chatbotit. Hyvin toteutettu chatbot toimii asiakaskokemuksen personoijana. Kysyjälle ei ole väliä tuleeko vastaus ihmiseltä vai koneelta, nopeus ja oikea vastaus ratkaisevat. Samalla chatbotin keräämä data auttaa segmentoimaan liidejä. Chatbottien tuottama data saadaan yhdistettyä myynnin ja markkinoinnin järjestelmiin, näin chatbotit ovat myös myynnille loistava työkalu. Esimerkiksi Hubspotissa on jo Messenger-integraatio mukana. Edelläkävijät laittavatkin messenger-automaatiot, -mainonnat ja chatbotit kuntoon jo nyt - täältä rapakon takaa ne nimittäin ovat tulossa jo kovaa vauhtia.

 

Avainsanat: b2b-markkinointi, hubspot, inbound-markkinointi