<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hyödynnä Stories-mainontaa B2B-markkinoinnissa - 5 vinkkiä mainontaan

ig storiesmainonta

Oletko jo hyödyntänyt somessa Facebook ja Instagram Stories -mainonnan mahdollisuuksia? Stories-mainokset toimivat erityisen hyvin, ja niistä on todella helppo siirtyä suoraan yrityksen sivulle.  Mainoksista jatketaan sivustolle yllättävän paljon, kunhan sisältö on kohderyhmää kiinnostavaa, ja siitä halutaan lisätietoja. Vain pieni osa B2B-yrityksistä hyödyntää vielä Stories-mainontaa, joten kannattaa olla nopea. Voit herättää yrityksesi kohderyhmän huomion perinteisen somemainoksen sijaan ennalta-arvaamattomalla Stories-mainoksella. 


Mitä Stories-mainokset ovat? 

  • Mainokset tehdään Facebookin mainostyökalulla, ja ne näkyvät käyttäjille Facebookin ja Instagramin tarinaosiossa heidän seuraamien tilien storyjen välissä.
  • Stories-mainos voi olla video-, karuselli- tai kuvamainos.
  • Mainos näkyy 15 sekuntia, joten tämä on suositeltu pituus videoille. 
  • Stories-mainonnan kohdennusmahdollisuudet ovat erittäin kattavat. Kohdentamisessa voi hyödyntää kaikkia Facebookin mainostyökalun mahdollisuuksia. 
  • Muista, että mainoksille kannattaa luoda oma mainosjoukko ja valita sijoitteluksi pelkät Stories-mainokset.

5 vinkkiä hyvään Stories-mainokseen:

  1. Mainoksen pitää olla huomiota herättävä, sillä mainokset ohitetaan helposti. Laita mainokseen vain vähän tekstiä ja tee siitä visuaalisesti näyttävä. Määrittele mainokselle yksi selkeä pääviesti.
  2. Mainoksen kuvasuhde ja kuvakoko tulee olla oikea (9:16 ja 1080 x 1920 px). Tekstin sijoittelussa kannattaa jättää tilaa mainoksen ylä- ja alareunaan. Yläreunassa näkyy mainostajan profiilikuva sekä nimi ja alareunassa swipeup -linkki. Huomioi myös, että tekstiä ei saa olla yli 20 % kuvasta tai videon esikatselukuvasta.  
  3. Löydä yrityksellesi oikea kohderyhmä hyödyntämällä kohdennusmahdollisuuksia kattavasti. Facebook-pikselin avulla voit tavoittaa Stories-mainoksella myös yrityksen sivustolla käyneitä käyttäjiä ja samankaltaisia yleisöjä. 
  4. Hyödynnä Stories-kampanjoista saatava data perusteellisesti ja testaa eri mainosversioita ja kohderyhmiä. Tutki ovatko mainokset tavoittaneet oikeaa kohderyhmää ja testaa minkälaiset mainokset toimivat yritykselläsi parhaiten. 
  5. Tägitä mainoksen kohde-URL oikeaoppisesti, jotta näet Google Analyticsin kautta, millaista liikennettä saat mainoksen kautta sivustollesi. Näin saat myös eroteltua analytiikkaan Stories-mainonnan muusta somemainonnasta. 

Jos kaipaat apua yrityksesi Stories-mainonnan kanssa, ota meihin yhteyttä!  

Tutustu myös oppaaseemme “7 askelta tuloksellisempaan somemarkkinointiin” ja lataa vinkit talteen!

Avainsanat: b2b-markkinointi, somemainonta, oppaat