<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Web Summit 2019 alkaa - näitä oppeja odotamme eniten

Myynninmaailman markkinoinnin asiantuntija Teemu Lahti ja Creative Manager Tommi Hallila osallistuvat Lissabonissa 4. – 7.11. järjestettävään Web Summit 2019 -konferenssiin. Teemu kirjoitti lähtötunnelmissa blogitekstin siitä, mitä oppeja Web Summitilta tänä vuonna erityisesti odotamme.

Teemu_

Web Summit on maailman suurin teknologiaan suuntautunut konferenssi, joka pidetään Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa joka vuosi. Tapahtuma kerää kokoon monia tunnettuja henkilöitä, tänä vuonna puhumassa ovat mm. Edward Snowden, Tony Blair (UK:n entinen pääministeri), Guo Ping (Huawei), Katherine Maher (Wikipedian toimitusjohtaja), Brayden Smith (Microsoftin hallituksen puheenjohtaja) ja Kate Brandt (Google).

Lisäksi tapahtumassa on esittelijöinä useita satoja erilaisia yrityksiä esittelemässä innovaatioitaan, ja tapahtuma onkin erinomainen tilaisuus verkostoitua sekä saada uusia työkaluja ja vihjeitä hyödynnettäväksi asiakkaillemme.

Tulen itsekin kuulemaan yli 100 yksittäistä puheenvuoroa ja tässä muutama aihe, joita odotan eniten:

Koneoppiminen ja sen hyödyntäminen markkinoinnissa

Koneoppimisella tarkoitetaan tekoälyn osa-aluetta, jonka tarkoituksena on saada ohjelmisto toimimaan entistä paremmin pohjatiedon ja mahdollisen käyttäjän toiminnan perusteella. Tämä on markkinoinnin alalla erittäin kasvava trendi ja se tulee vastaan useassa paikkassa. Potentiaaliselle asiakkaalle pitää pystyä tarjoamaan juuri häntä kiinnostavaa ja hänelle relevanttia tietoa, jotta yrityksesi erottuu suuresta massasta niin hakukoneissa, somessa kuin muissakin kanavissa.

Koneoppimisesta on useita puheenvuoroja, tunnetuimpina yrityksinä aihetta tulee - käsittelemään kuka muu kuin Google itse sekä Amazon.

Tekoälyn vaikutukset markkinointiin

Valtavat määrät dataa ovat herättäneet useamman ison toimijan, kuten Googlen ja Facebookin, kiinnostuksen tekoälyyn. Tekoälyä hyödynnetään nyt jo mm. ostopolkujen etenemisen analysointiin.  Web Summitissa saamme katsausta, mitä uutta on odotettavissa vuonna 2020.

Teknologiat

Web Summit on tunnettu suurimpana teknologian alan tapahtumana ja uusia työkaluja ja tekniikoita syntyy jatkuvasti. Web Summitissa tullaan varmasti kuulemaan useita uusia innovaatioita teknologian saralta, näiden kuulemista odotan innolla!

Datan hyödyntäminen

Datan määrät kasvavat vuosittain hirvittävää tahtia ja se onkin yksi Web Summitin pääteemoista. Markkinoinnin näkökulmasta data antaa ymmärrystä ja helpottaa ennustamista, jolloin oikeanlaiset markkinointikeinot ja -kanavat on helpompi valita. Tulevaisuudessa markkinointihenkilöiden ja päättäjien tulee ymmärtää dataa ja eri teknologioita sen ympärillä

Esports

Esportsilla tarkoitetaan ammattimaista kilpapelaamista. Se on viime aikoina noussut erittäin suureen suosioon ja se tulee alana kasvamaan räjähdysmäisesti. Tämä tarjoaa uusia kasvumahdollisuuksia ja innovaatioita, joita tullaan tapahtumassa avaamaan tarkemmin.

Kuulumisia Web Summitista tulemme päivittämään Myynninmaailman kanaviin pitkin matkaa, joten otathan somekanavamme seurantaan!

Avainsanat: uutta oppimassa