<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1637659876558231&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vuoden 2018 trendit verkkosivuilla

Uusi vuosi, uudet TRENDIT! Vuosi 2018 on vasta aluillaan, mutta web design -rintamalla puhaltavat jo raikkaat uudet tuulet. Muutosten taustalla yhtenä suurimpana tekijänä vaikuttaa mobiililaitteiden käytön muuttuminen pääasialliseksi verkkosivuvierailujen päätelaitteeksi. Jotta sivuista saadaan käyttäjäystävälliset, tulee kiinnittää huomiota siihen, että sivut taittuvat helposti eri päätelaitteiden näytöillä. Ammattitaitoa kannattaa hyödyntää, jotta työkaluista saadaan toimivat ja sivujen responsiivisuuteen eli mukautuvuuteen kiinnitetään tarpeeksi huomiota. Liiketoiminta-analytiikan yhtenä osana verkkosivujen sisällön perustaminen mitattaviin asioihin on myös tärkeää, jotta sivut ovat selkeät ja toimivat sisällön jaottelun ja sommittelujen suhteen. 

Verkkosivujen sisällössä tarinallinen kerronta kasvattaa suosiotaan. Myös kuvat ovat tarkasti mietittyjä ja personoituja asiakasta silmällä pitäen. Kuvapankkikuvista pyritään pois yhä enemmän. Vuonna 2018 luovuus saa todella kukkia ja villeimmätkin ideat on mahdollista toteuttaa!  Tässä tällä hetkellä näköpiirissä olevat suurimmat trendit:

Ulkoasuun selkeitä tekstejä, epäsymmetriaa ja lisää valkoista tilaa

Typografioissa suuret ja selkeät fontit pitävät pintansa. Tekstejä saa korostaa ja sivun rakennetta voi huoletta rikkoa (broken grid layout).  Jaettu sivu (split page design) tulee näkymään monessa ja epäsymmetriset sommitteluratkaisut ja rakenteet luovat sivustoista mielenkiintoisen näköisiä. Valkoista tilaa on ollut nähtävissä sivuilla jo aiemmin, mutta nyt sitä on entistä enemmän. Rauhoittava valkoinen antaa tyylikkään levollisen tunnelman kaiken infoähkyn keskelle ja ohjaa huomion siihen olennaiseen informaatioon, jonka tuottaja haluaa kävijöille tarjota. 

blogikuva tekstiin.jpg

Syvyyttä kuviin ja rohkeutta väreihin

Viime vuosina verkkosivuilla vaikuttanut flat design eli suoraan tasoon piirretty grafiikka on nyt poistumassa tai ainakin muuttumassa. Tilalle saadaan lisää syvyyttä. Räikeät, vahvat ja rohkeat värit kuvastavat verkkosivujen värimaailmaa vuonna 2018.  Värialueet ovat laajoja ja studiokuvissakin käytetään värillisiä taustoja. Myös liukuvärit (gradient) ja kaksisävyt (duotone) näyttelevät isoa roolia. Kuvioinnissa näkyvät geometriset kuviot ja futuristiset dekoraatiot.

Animaatiota, videoita ja liikkuvia osia

Animointi ja videot tulevat jatkamaan nousukiitoaan. Animaatiot nousevat entistä keskeisempään asemaan ja tulevaisuudessa niitä näkee kaikkialla: logoissa, kuvituksissa ja pieninä liikkuvina efekteinä (micro interactions) eri konteksteissa. Pienet tai jopa lähes huomaamattomat animaatiot korostavat sivustojen laatuaspektia, kun niillä saadaan sivustoille lisää kolmiulotteisuutta.

Nähtäväksi jää mitkä suuren maailman trendeistä saavat jalansijaa Suomessa. Vinkkeinä verkkosivujaan suunnitteleville: käytä apuna ammattilaisia, analysoi ja mittaa jotta tiedät mitä tarvitset, ole uskottava – ole trendikäs.

Avainsanat: b2b-markkinointi